«Молодь Чарнецького» відтворила всіма забуті Андріївські вечорниці

0 337

З давніх-давен наша Україна славиться величними традиціями, святами та обрядами. І кожен, хто не черствіє душею, хто сповнений любові до рідної землі, до своїх пракоренів, повертається до традицій свого народу. Знаємо, що традиції нашого краю є дуже багаті.

Не виключенням є Андріївські вечорниці — це веселе і колоритне дійство, жарти і сміх, який охоплює не тільки молодь, а й усіх, збитки, пустощі, здебільшого хлопців, які дозволялись тільки в Андріївську ніч.

Одним із елементів вечорниць були гадання дівчат на свою долю. Зараз, коли практично кожен з нас є християнином, можемо сказати, що сьогодні мало молоді гадає, адже це суперечить християнським нормам, але зараз це роблять, щоб не забути свою історію, свої прекрасні традиції, які наші бабусі та дідусі передавали нам з покоління в покоління, і показати як гарно і мило проводили дозвілля наші предки.

Так, у суботу 14 грудня, «Молодь Чарнецького» зібралась, щоб зробити свої вечорниці. Дівчата та хлопці, одягнені у прекрасні українські вишиванки, намагалися передати веселу атмосферу Андріївських вечорниць.

Співаючи українських пісень, молоді дівчата «гадали» — коли вийдуть заміж, якого будуть мати чоловіка… звичайно, не всі нагадали собі те, що вони хотіли, але ми це сприймали як жарт, і нагоду повеселитися.

Також не минули стороною дівчата наших парубків, придумавши чимало цікавих конкурсів, на яких вони показали, що є справжніми козаками. Переможці конкурсів нагороджувалися смачними пампушками, які напекли наші дівчата. Не обійшлося, звичайно, і без кусання Калити. Скажу було весело поспостерігати за хлопцями, як вони це роблять).

Було надзвичайно цікаво проводити вечорниці, адже рідко є нагода так посміятися і так класно провести час, не за пивом, телевізором, чи комп’ютером, а у гурті серед своїх однолітків, серед молоді, пошановуючи наші традиції… хто, як не ми?!

Марта Польова

[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”user_album” uid=”charnetskyj” ualb=”5958110481111836049″ imgl=”fancybox” style=”wall” row=”5″ size=”110″ num=”10″ shadow=”1″ border=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” nocredit=”1″]

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Хресна дорога

Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02