Введення в Храм Пресвятої Богородиці у військовому гарнізоні

0 154

Християнські свята об’єднують вірних в різних куточках світу і різні професії. Сьогодні вже є ХХІ ст. і ми живемо у вільній державі, де вже не чиниться видимого спротиву церкві і християнству, але також не всіляко сприяється. Не виключенням є військо. Ми є свідками великих змін і великих перетворень, особливо в душі і свідомості теперішніх військовослужбовців, які щиро і вільно можуть сповідувати свою віру і жити практикуючим християнським життям. Осередком духовного життя військовослужбовця завжди була церква. Вже звичним є співпраця військовослужбовців і духовенства. Звичним є для нас те, що на території військових частин будуються церкви, каплиці, не тільки як окраса і архітектурна обновка, а як найбільше прагнення людини – бути з Богом.

Розуміючи цю потребу два роки тому на території в/ч А-1589 і А-1022 була зведена каплиця «Введення в Храм Пресвятої Богородиці». Зводили її самі військовослужбовці, вкладали і серце і працю і душу і молитву, бо будували для себе, для своїх родин, які живуть тут на території гарнізону.

Вже 2 роки каплиця є відкрита для військовослужбовців, працівників і членів їхніх сімей. Цього року на празник Введення в каплиці був відправлений подячний молебень до Богородиці, який очолили капелан гарнізону о.Юрій Галабуда і сотрудник храму бл. Миколая Чарнецького о.Степан Галай. На молебні були присутні командири – підполковник Приймаченко Ю.П. і майор Цілуйко В.С. з особовим складом частин:

Капелан гарнізону о. Юрій Галабуда.

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Хресна дорога

Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02