У літньому таборі на Золочівщині пройшло духовно-патріотичне свято

0 137

Святкове дійство пройшло 18 липня у селі Підгір’я, що на Золочівщині, одному з наймальовничіших і найвіддаленіших від районного центру сіл району.

Сюди на запрошення декана Золочівського Української греко-католицької церкви, настоятеля храму блаженного Миколая Чарнецького (м. Золочів) та військового капелана о. Михайла Сукмановського з патріотично-духовною програмою прибули  поет-пісняр Теодор Кукуруза та  співачки, лауреати багатьох міжнародних конкурсів Ірина Лукаш і Анна Богачевська. Про це ІА ZIK повідомила журналіст Галина Мельник.

Таким чином організатори та натхненники молодіжно-християнського табору, який цьогоріч уже у восьмий раз збирає парафія блаженного Миколая Чарнецького додали радісних ноток, не лише для дітей та волонтерів, яких у таборі понад сто тридцять, а й для місцевих жителів, котрі також прибули на концерт.  Особливою увагою були оточені діти з обмеженими можливостями, якими опікується парафія.

Мотивуючи ідею проведення літнього табору саме у Підгір’ї, о. Михайло Сукмановський наголосив, що під час  війни  вкрай важливо виховувати підростаюче покоління у християнсько-патріотичному дусі.

Духовні наставники табору – священнослужителі цієї ж парафії Юрій Галабуда та Тарас Жуковський, говорячи про розпорядок дня учасників табору, вік яких від восьми і до сімнадцяти років, зауважили що кожен день починається з руханки, молитви та Гімну України. Є прощі до святих місць та походи стежками Героїв України.

А діти навперебій змагались, хто якнайкраще розповість про назву команди, придумане гасло, улюблені заняття, смачну польову кухню. Звучали також голосисті патріотичні пісні під мелодію гітари біля вечірніх багать.

zik.ua

 

 

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Хресна дорога

Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02