У Золочівській парафії блаженного Миколая Чарнецького проводять майстер-класи з випікання хліба

0 84

Черговий майстер-клас для дітей з обмеженими можливостями та найактивніших молодих людей втілили у життя у прогресивній парафіяльній спільноті Золочівського храму блаженного Миколая Чарнецького Української греко-католицької церкви.

Цього разу йдеться про практичні заняття з випікання хліба та хлібобулочних виробів. Закупивши необхідне обладнання та відповідно облаштуваши приміщення у парафіяльному будинку, збудованому поруч із церквою, сюди запросили всіх бажаючих. Про це ІА ZIK повідомила журналіст Галина Мельник.

За словами декана Золочівського УГКЦ, настоятеля храму блаженного Миколая Чарнецького та військового капелана о. Михайла Сукмановського, передувала навчанню підготовка проекту, яким займалась його дружина – соціальний працівник пані Оксана. Посприяли проекту Львівська освітня фундація Фонд Джинджера (Фонд уже більше десяти років підтримує дітей, батьки яких померли, і дітей, покинутих батьками, які не здатні чи не зацікавлені дбати про них, та організації, які реалізують проекти з будівництва дитячих будинків сімейного типу та центрів для покинутих дітей; проекти, що допомагають сиротам та покинутим дітям у державних сиротинцях та проекти, спрямовані на превентивну роботу з дітьми та сім’ями у СЖО) та благодійний фонд «Карітас-Золочів».

Для проведення майстер-класу також запросили відомого і за межами Львівщини технолога хлібопекарського виробництва Михайла Дичка, фахівця з понад п’ятнадцятирічним стажем.

Навчальне і практичне заняття тривало майже п’ять годин. Проте результат того вартував. Після завершення учасників майстер-класу пригощали смачними булочками з повидлом і маком та сирними ватрушками. А хліб роздали потребуючим людям старшого віку.

Отець Михайло зазначив, що такі майстер-класи з випікання хліба заплановано проводити впродовж літніх канікул.

Джерело: zik.ua

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Хресна дорога

Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02