Зустріч з «Лицарями Колумба»

0 66

15 травня 2016 року Божого нашу парафію Бл. Миколая Чарнецького відвідали члени з братерської організації чоловіків-католиків «Лицарів Колумба» зі Львова, які прийняли участь у Божественній Літургії. Опісля відбулась зустріч, де вони розказали про своє згромадження, його діяльність, організаційну структуру і мету.

«Лицарі Колумба» засновані в США преподобним отцем Майклом Дж. Маꥳвні в 1882 році. Членами ордену є понад 1,8 мільйони людей, які зібрані у 15 000 рад в 14 країнах світу. Лицарями можуть бути лише практикуючі чоловіки-християни віком від 18 років. Членство поділяється на 4 різних ступені, кожен з яких ілюструє певний принцип ордену.

За підтримку Церкви і місцевих громад, а також за їх благодійну діяльність, Папа Іван Павло II називав орден «сильною правою рукою Церкви».

Процес заснування в Україні організації «Лицарі Колумба» був розпочатий ще попереднім главою УГКЦ Блаженнішим Любомиром Гузаром. У серпні 2005 року під час 123-ї Верховної конвенції «Лицарів Колумба» в Чикаго (США) він запросив лицарів розпочати свою діяльність в Україні. Ця ініціатива пізніше була підтримана главою УГКЦ Блаженнішим Святославом (Шевчуком) та митрополитом Мечиславом (Мокшицьким) зі сторони Римо-Католицької Церкви.

О.Сукмановська

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Хресна дорога

Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02