Психолог з тобою в одному човні

0 469

image01320 липня Карітас-Золочів УГЦК організував семінар для батьків, що виховують дитину з особливими потребами з благодійного фонду «Милосердний самарянин для дітей з особливими потребами» з психологами, а саме Юлією Бойко, соціальним педагогом, мамою дитини з особливими потребами і Оксаною Винярською, координатором Програми «Медико-психологічний і соціальний супровід осіб з особливими потребами» Українського Католицького Університету у Львові.

Кожному з нас одного разу може знадобитися психологічна підтримка. Після розмови з психологом змінюються ставлення до багатьох питань та проблем, саме тому такі семінари є важливими для батьків.

Першим кроком для того, щоб вирішити проблему, треба визнати, що це проблема і тоді необхідно пройти певні щаблі психолого-емоційного розвитку. Аби полегшити цей процес проводять такі семінари для батьків. Коли людина говорить вголос про проблему з іншими вона починає розуміти, що її можна і вирішити, а головне як саме вирішити.

На семінарі обговорювалась важливі питання, зокрема прийняття твоєї дитини  в суспільстві, прийняття її в сім’ї, ставлення братів/сестер, а найголовніше — ставлення матері та батька, розуміння того, що сім’я – це система і все, що відбувається в ній, торкається кожного, але по-різному.

Основною рушійною силою і підтримкою батьків, що виховують дитину з особливими потребами є інші батьки, так би мовити «Батьки для батьків».

На завершення семінару батьки провели гру, яка допомогла зрозуміти, що варто довіряти одне одному, і що саме вони тебе зрозуміють як ніхто інший.

«Ми з вами в одному човні, одне весло в нашій руці — психологів, а інше в вашій — батьків, тому, якщо ми не будемо співпрацювати, то не зможемо боротись і робити все можливе для дітей», – зазначила Оксана Винярська.

Прес-служба Карітасу

Джерело: samaritan.pp.ua

  

  

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Хресна дорога

Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02