Незабаром у Львові відкриють друге “Вікно життя”

0 91

altПід час зустрічі із протопресвітерами Львівської архиєпархії, Петро Гусак – керівник громадської організації “Рух за життя” повідомив, що незабаром планується у Львові відкрити друге “Вікно життя” у лічниці ім. митрополита Андрія Шептицького на вул. Озаркевича, 4.

“Вікно життя” – це спеціальний пункт, де матері можуть анонімно залишити свою небажану новонароджену дитину. Перше вікно було відкрито на День Матері, цього року у Львівському клінічному перинатальному центрі на вул. Вашингтона, 6.

“Ми живемо у суспільстві де не шанують життя живих, а ненароджених вбивають. – розповів Петро Гусак. – Вікно життя дасть можливість анонімно віддати дитину без жодних зобов’язань”. Роль церкви у процесі збереження життя є надзвичайно важлива, саме тому, звертаючись до духовенства, Петро Гусак попросив поширювати на парафіях інформацію про існування таких “Вікон життя”. В зону ризику “небажаної вагітності” особливо підпадає молодь з периферії, яка завершивши навчання у школі приїжджає до великих міст, щоб здобути новий позитивний досвід, але часто трапляється навпаки.

В українському просторі “Вікно життя” є унікальним проектом, який ставить собі за мету зберегти життя новонародженої дитини.

о. Павло Дроздяк
прес-секретар Львівської архиєпархії

 

Довідка ЗІКу:

 У 2008 році у Львівській області зросла народжуваність. Народилося 29007 дітей порівняно з 27554 у 2007 році. Також за минулий рік у пологових відділеннях області матері відмовилися від 8 новонароджених дітей. У 2007 році таких дітей було 18.

У 2008 році у будинки дитини в області влаштовано 58 дітей, у 2007 – 67 дітей.

За даними медичної статистики, у 2008 році 7,5 тис жінок Львівщини перервали небажану вагітність, зробивши аборт.

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Хресна дорога

Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02