Мощі 150 святих зібрано в одному з храмів УГКЦ

0 494

Вперше в Україні на звичайній парафії відкривають паломницький центр всім святим Церкви. В храмі зібрано більш як 150 мощей святих. Ця подія відбудеться 15 серпня в Бориславі у храмі св. Анни. На цей день організатори очікують більш як 5 000 паломників.

Стараннями пароха отця доктора Романа Василіва та його сина Павла Василіва, в храмі св. Анни м. Борислава встановлено мощі святих (як українських, так і світового значення). Храм святої Анни внесено паломницьким центром Української Греко-католицької Церкви (УГКЦ) в перелік найбільших святинь України.

«Відкриваємо паломницький центр, найперше, для кожної людини, незалежно від віросповідання та конфесійної приналежності, адже святі не зважають на приналежність людини до певної конфесії, вони допомагають усім. Хочемо, щоб ласка оздоровлення святих виливалась на усіх, власне для цього й відкриваємо наш паломницький центр», – зазначив отець-парох храму св. Анни о. Роман Василів.

За попередніми даними організаторів, відкриття мають відвідати більш як 5000 паломників. «На сьогодні ми отримали заявку на участь у відкритті центру від багатьох парафій, очікуємо, що число паломників перевищить 5000 людей», – наголосив о. Роман.

У храмі можна буде помолитися і поклонитися мощам святих апостолів Петра і Павла, Юди Тадея, Томи, Андрія Первозванного, Якова Старшого, Пилипа, Варфоломея, Варнави; апостолів і євангелистів Матея, Марка і Луки; апостола первомученика Стефана; Пророка Предтечі і Хрестителя Господнього Івана; священномученика Климентія, папи Римського, св. Миколая Чудотворця, св. Венедикта Нурсійського, покровителя Європи, св. Іларія Піктавійського, св. Шарбеля, св. Антонія Падевського, св. Валентина, св. Атаназія Олександрійського, св. Василія Великого, св. Григорія Богослова, св. Григорія з Ніси, св. Августина, св. Томи Аквінського, св. Максима Ісповідника, св. Івана Дамаскина, св. Катерини Олександрійської, св. Варвари, цілитилів Пантелеймона, Димитрія та інших святих. Серед монаших чинів представлено св. Франциска з Асижу і трьох францішкан; св. Івана дон Боско і трьох салезіан; св. Павла від Хреста і 15 пасіоністів; св. Терезу від Дитятка Ісуса, св. Терезу Авільську і ще 22 кармелітів; отця Піо і 23 капуцинів, 6 святих лікарів чину Піарів; св. Альфонса Ліугорі та кардинала Ньюмена чину отців редемптористів та багато інших святих, санктуарії яких встановлено біля бічних престолів. Перелік мощів святих постійно зростає.

Українських святих представлено в мощовиках, де знаходяться мощі святого священномученика Йосафата, архиєпископа Полоцького, апостола з’єдинення; блаженних священномучеників Василя Гопка і Павла Гойдича; блаженних мучениць Олімпії і Лаврентії (чин св. Йосифа Обручника) та Йосафати Гордашевської і Тарсикії Мацьків (сестри служебниці Непорочної Діви Марії).

Починаючи з листопада 2009 року мощі святих встановлюються в храмі св. Анни м. Борислава. Молячись до святих прочани зможуть випросити для себе, для своїх родин і для всього українського народу заступництва, зцілення і благодаті. В храмі проводяться молитви на уздоровлення від різних недуг.

Божественні Літургії відправляються щоденно о 8 годині ранку. В неділю та свята відправляються три Божественні Літургії о 7. 30, 9.00 та 11.00. Щоп’ятниці вечером о 19.00. відправляються Акафісти до святих, мощі, яких знаходяться у храмі св. Анни.

 

Контакти:

о. Роман Василів – парох храму св. Анни, декан Бориславський

тел. (248) 5 22 60, 067 314 85 47

Для Департаменту інформації УГКЦ повідомив Тарас Семенюк

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Хресна дорога

Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02