«Молодь Чарнецького» здійснила мандрівку мальовничими куточками України

0 242

Цими вихідними, 16-17 травня, парафіяльна спільнота «Молодь Чарнецького» чисельністю 40 повних ентузіазму молодих людей на чолі з о. Юрієм Галабудою здійснили захопливу мандрівку маршрутом Хотин — Кам’янець-Подільський — Бакота.

Суботнього ранку, о 6:00 год. розпочалася наша подорож. Зустрівши екскурсовода, Валерія Сергійовича, ми зробили першу зупинку у м. Хотині, який розташований на правому березі Дністра.

Отже, ми побачили одне з семи чудес України — Хотинську фортецю 13 — 18 століття, що збереглася до наших днів. Розказував нам пан Валерій, як виглядало місто та фортеця. Ми багато дізналися про місто і геройські бої наших козаків, які відіграли провідну роль у Хотинській битві 1621 р.

Наступна зупинка — Кам’янець-Подільський — значний культурний осередок області та країни, де є музеї, заклади культури й екскурсійні об’єкти, де проводяться різноманітні культурні й фестивальні заходи. Кам’янець-Подільський славиться фортецею XIV століття. яка теж належить до «Семи чудес України». Острів, на якому знаходиться фортеця, оточений каньйоном. Багато хто вперше в житті побачив що таке є каньйон і яку силу має вода і вітер, що утворили його.

Після цікавої екскурсії по замку ми мали вільний час та використовували його раціонально. На території фортеці можна було постріляти з арбалета чи лука, зробити фотографії, а також поспівати українських пісень під гітару, що ми із задоволенням робили. Туристи, що теж прогулювались замком, підспівували нам 🙂

Нам дуже пощастило, оскільки ми потрапили на святкування дня міста. Проводилися різноманітні заходи, мали можливість подивитися концерт. Гуляючи казковими вуличками міста, зустріли знайомих та багато туристів із різних міст України та країн світу.

З нагоди дня міста в Кам’янці відбувався фестиваль повітряних куль. Скажу, спостерігати за таким видовищем одне задоволення. Співаючи пісень, ми дочекалися, коли сонечко сховається, та вулички і фортеця почнуть освітлюватись різними кольорами. Словами не передати, який красивий замок ввечері. Задоволені побаченим, ми пішли відпочивати.

Недільний ранок розпочався в нас із Святої Літургії в храмі св. Йосафата, де служать отці редемтористи. На сніданок нас запросили монахи Чину Найсвятішого Ізбавителя до їхнього монастиря. Велика подяка о. Віталію – ігумену монастиря, за гостинність. Посмакувавши сніданком, ми пішли до водоспаду, який є дуже прекрасний.

Далі нас чекало село Бакота, де є нереально мальовничий краєвид на річку Дністер. Після того, як збудували Дністровську ГЕС, рівень води в річці на десятки кілометрів вверх по течії значно піднявся. Було відселено багато сіл, які успішно забрала вода. Одне з них – колишнє село Бакота, будинки та вулиці якого досі знаходяться на дні цієї мабуть найбільшої з заток Дністра. Додатковою цікавинкою є ще й скельний чоловічий монастир, до якого можна пішки зійти по стежині. Він знаходиться так метрів з 100 нижче оглядового майданчика. Перша згадка про скельний чоловічий монастир сягає ХІІІ ст. Досхочу пофотографувавшись на скелях і березі Дністра, з чудовим настроєм та новими емоціями ми вирушили додому.

«Молодь Чарнецького» дякує о. Юрію Галабуді за організацію поїздки; о. декану Михайлу Сукмановському, який надав нам транспорт і частково профінансував нам цю поїздку; також Марті Польовій; пану водію, який вміє не тільки керувати автобусом, а й готувати смачний сніданок для молоді 🙂 Також дякуємо всім учасникам поїздки, дівчаткам волонтерам зі Львова, ми отримали масу позитивних вражень від цієї подорожі, та чекаємо з нетерпінням наступної!!! )))

(с) Наталя Кулішко

[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”user_album” uid=”charnetskyj” ualb=”6150881800903348145″ imgl=”fancybox” style=”wall” row=”3″ size=”320″ num=”9″ shadow=”1″ border=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” nocredit=”1″]

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Хресна дорога

Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02