Відбувся майстер-клас «Великодня писанка»

0 106

Одним із давніх, весняних, найбільш радісних та урочистих свят у християн – є Воскресіння Христове (Світла Пасха). Важко собі уявити свято без писанок, крашанок.

Цього тижня,  у приміщенні Реабілітаційно – Духовного центру при парафії Бл. Миколая Чарнецького (Дерев’яна церква) відбувся майстер-клас «Великодня писанка», де були присутні діти з особливими потребами БФ « Милосердний самарянин», батьки та парафіяни.

Своїми знаннями та умінням  писати Великодню писанку поділилася керівник малювання, мисткиня Гевко Галина Іванівна. Пані Галина пояснила принцип написання писанок, розкрила особливості розпису великоднього яйця. Усі з нетерпінням чекали цього свята, адже незабаром Великдень, і писанка найкращий подарунок для рідних та друзів. Як відомо, кращі подарунки – подарунки створені власними руками. Усі учасники майстер – класу  обирали собі візерунки індивідуально.  Діти та батьки добре підготувались до заходу, з великим задоволенням та з натхненням розпочали розпис яєць.

Спостерігаючи за процесом варто зазначити, що навіть ті, хто вперше взяв писачок до рук надзвичайно вміло та майстерно використовували його. У приміщенні пахло гарячим воском та фарбами. Навколо панувала тиша і кожен з присутніх малював свою писанку, вкладаючи не тільки фантазію, але й душу. Діти та парафіяни, які вперше спробували себе у цій справі, дуже хвилювалися і боялися, що в них нічого не вийде. Але писанка вийшла у кожного! Галина Іванівна наголошувала: «Негарних писанок не буває!». Майстер-клас приніс багато позитивних емоцій, збагатив загальний розвиток кожного з присутніх.

Отець Михайло Сукмановський похвалив усіх, за якісно виконане завдання  та надзвичайно красиві писанки.

P.S. Усім здається, що процес створення писанки дуже складний. Насправді це не так, головне – знати послідовність дій і мати хороший настрій.

 

О.Сукмановська

 

[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”user_album” uid=”charnetskyj” ualb=”6135260390766374433″ imgl=”fancybox” style=”wall” row=”4″ size=”320″ num=”16″ shadow=”1″ border=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” nocredit=”1″]

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Хресна дорога

Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02