Свято коляди «Різдвяна містерія»

0 308

12 січня у храмі блаженного Миколая Чарнецького відбулося свято коляди «Різдвяна містерія», у якому приймали участь дорослі та дитячі хори, вертепи м. Золочева та району.

Святкування розпочали  чарівні ведучі, які розповіли нам про традиції Різдва, а саме як колись група чоловіків, неодруженої молоді, дітей заходила на подвір’я кожної хати, славила господарів, бажала їм здоров’я, щастя, щедрого врожаю, достатку, за що отримувала певну винагороду, і як приємно та радісно, що ці традиції збереглися й до сьогодні, і що ми надалі маємо можливість прославляти народженого Ісуса у колядках та сповіщати про це усіх!

Заворожили своїм співом наймолодші учасники нашого дійства — дитячий хор Храму блаженного Миколая Чарнецького співаючи колядки «Прилетіли ангелята» та «Нова радість». Щоб прославити Христа до нас завітав хор з Храму Святого Архистратига Михаїла з с. Підгороднє. Також для всіх нас звучала коляда у виконанні хору з парафії Різдва Пресвятої Богородиці. Cвоїм чудовим співом всіх порадував і хор церкви св. Жінок Мироносиць з с. Вороняки.

Вертепні дійства – одна з найкращих оздоб Різдва, без яких звичайно ж не обійшлося на нашому святі. Вертеп — веселе різдвяне дійство з піснями-колядками, жартами, короткими виставами, який ми переглянути у виконанні юних акторів з парафії блаженного Миколая Чарнецького.

Своїм чарівним співом зачарували всіх о. Юрій Галабуда та Микола Галай, які виконали коляду «В Різдвяну ніч».

На завершення свята були виконанні коляди хором храму блаженного Миколая Чарнецького.

Традиційно наше святкування закінчилося спільною колядою «Добрий вечір тобі, пане господарю!».

Протягом святкування всі учасники мали можливість поласувати гостинцями та погрітися теплим чаєм.

Можу сказати, що у нашому храмі дійсно відбувалася Різдвяна містерія, оскільки всі учасники свята і дорослі і малі колядували, раділи та прославляли народжене дитятко — Ісуса!

Дякуємо всім учасникам «Різдвяної містерії», а найперше о. Михайлу Сукмановському за ідею проведення спільної коляди, о. Юрію Галабуді, о. Степану Галаю, всім керівникам хорів, а також нашим ведучим Олегу Олексію та Божені Бурик, та Марті Польовій за допомогу в організації свята.

Кулішко Наталя
Фото – Марта Польова

 

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Хресна дорога

Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02