“Віра і Світло” в Золочеві

0 504
«Всевишній повертає силу виснаженій людині, зміцнює того, хто слабший… Хто покладає надію на Всевишнього, той здобуде нову силу. Той здійметься так стрімко, як здіймаються орли. Той бігтиме без упину. Той ітиме без утоми».
Жан Ваньє. Любов.

Яка вона проста і складна одночасно. Як приємно любити своїх дітей, своїх коханих і близьких людей. Але, як важко, інколи, звернути свій погляд і подарувати любов іншій, не такій, як ми усі, людині. Ми часто намагаємось втекти від своїх страждань. І ще частіше не хочемо бачити страждань інших. Серед нас є люди, котрих обділила доля. І вони вчать нас любити, віднаходити любов у морі болю і смутку.

Уже декілька років у Львові діють спільноти «Віра і світло», які об’єднали неповносправних людей, їхніх батьків і друзів для спілкування, молитви, спільного проведення часу. Нещодавно представники цієї спільноти завітали у Золочів. Зустріч відбулася у церкві бл. Миколая Чарнецького. З нетерпінням чекали цієї зустрічі всі члени групи взаємопідтримки батьків «Милосердний самарянин». Не лише батьки, але й діти та молодь прагнули навчитися дивитися на світ по-новому. Адже основна мета «Віри і світла» – показати можливість жити щасливо, у злагоді зі світом. Жити для того, щоб любити і дарувати свою любов іншим, сприймати себе і світ таким, яким він є, радіти від того, що ти є…

Нікого не залишила байдужою ця зустріч. Отець Олег Жаровський звертався до всіх і кожного зокрема. Кожне слово, кожна думка були сповнені любові, особливої, незвичайної. Чудовим, веселим потічком через всю зустріч пливла пісня. Пісня, яка нагадувала нам, що ми всі – діти Божі. Поділилися своїми враженнями, розповіли про підтвердження змін у своєму житті координатори «Віри і Світла» п. Зоряна і п. Надія. Вони – дорослі, свідомі, зреалізовані у цьому житті люди, котрі вчаться любові у людей «особливих», не зовсім повносправних, тих, хто живе за іншими правилами, в яких основою – любов. Вірна, щира і беззастережна. До сліз зворушив фільм про неповносправного дорослого чоловіка Мирона. Фільм про те, як Мирон жив на самоті, блукав самотній вулицями, не знаходячи для себе місця, не бачачи навколо себе інших. Проте, все минає. Так сталося і з Мироном, – він, потрапивши у «Віру і Світло», знайшов щастя і любов у своєму житті, навчився посміхатися і спілкуватися, жити серед людей, які його не помічали.

Ця незвичайна, сповнена для багатьох радості, зустріч відбулася завдяки пароху церкви бл. Миколая Чарнецького о. Михайлу Сукмановському і за допомогою о. Юрія Галабуди та о. Степана Галая. Завдяки їм ми маємо змогу доторкнутися до кращого, насиченого духовністю і вірою життя. Ми вдячні священикам за те, що дають нашим сім’ям нову надію, яку ми несемо крізь життя. Зустріч з представниками «Віри і Світла» на нашому життєвому шляху дається нам для чогось. Це можна сказати і про психолога медико-педагогічної консультації Галину Вороньчак. Вона стала активним членом нашої групи, людина, яка хоче і може допомогти. У нашому житті важлива кожна людина. Ми щиро віримо, що якщо ми всі разом об’єднаємо наші зусилля, то зможемо змінити ситуацію на краще. Тож запрошуємо всіх небайдужих людей, які хочуть долучитися до цієї спільноти. Запрошуємо батьків, які мають «особливих» дітей стати членами нашої групи взаємодопомоги. Коли ти один, тобі самотньо і страшно, але коли ми разом, ми зможемо подолати багато проблем. Якщо у вас є бажання приєднатися до нас, телефонуйте 096-2024698.

Ольга СТЕЛЬМАХ, координатор групи взаємодопомоги батьків «Милосердний самарянин»

[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”user_album” uid=”111297700838319681996″ ualb=”5622616402607024257″ imgl=”fancybox” style=”wall” row=”4″ size=”320″ num=”11″ shadow=”1″ border=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1″]

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Хресна дорога

Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02