Відбувся семінар для священиків Золочівського деканату на тему: «Значення Церкви у житті сімей, де є діти з особливими потребами»

0 165

У п’ятницю, 11.09.2015 р.Б., у катехитично-реабілітаційному центрі при парафії Блаженного Миколая Чарнецького м. Золочів, за сприяння декана о. Михайла Сукмановського відбувся семінар для священиків Золочівського деканату, де було обговорено тему реальних проблем у сучасних сім’ях, де є діти з особливими потребами, та способів їх вирішення за допомогою Церкви.

Після спільної молитви відбулась зустріч, під час якої було обговорено важливі питання та значення, як допомогти особам з неповносправністю та їхнім родинам віднайти своє місце та виконати свою місію в Церкві.

Чимало говорили про сім’ї, де є дитина з особливими потребами, а також про сприйняття таких сімей у суспільстві. Об’єднання таких людей у спілкуванні та дружбі. У процесі обговорення народилось багато ідей. Зустріч показала наскільки важливі такі бесіди. Насправді проблем набагато більше, аніж ті, про які говорили близько трьох годин. Також під час зустрічі о. Михайло розповів про діяльність БФ «Милосердний самарянин для дітей з особливими потребами».

В ході спілкування всі разом переглянули цікаві фотографії та відеозаписи з життя дітей з особливими  потребами.

Семінар проводили психолог Оксана Винярська та мама особливої дитини соціальний педагог Юля Бойко, котрі ділилися своїм досвідом та відповідали на запитання.

На семінарі також були присутні представники швейцарської асоціації «Парасолька», які є партнерами БФ «Милосердний самарянин для дітей з особливими потребами» та віце-президент фонду Ольга Стельмах.

Маємо також пам’ятати про те, що сказав св. Павло: «Але Бог вибрав немудре світу, щоб засоромити мудрих, і немічне світу Бог вибрав, щоб засоромити сильне» (1 Koр 1, 27). Бог вибрав тих, ким найбільше гордують. А якщо Він їх вибрав, то це означає, що Ісус хотів, аби і я був разом із ними.

О.Сукмановська

[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”user_album” uid=”111297700838319681996″ ualb=”6194991761860143985″ imgl=”fancybox” style=”wall” row=”4″ size=”320″ num=”12″ shadow=”1″ border=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1″]

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Хресна дорога

Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02