Відбулась конференція про інклюзивну освіту [фото, відео]

0 124

06.03.2016 року відбулась конференція на тему: “Інклюзивна освіта – залучення дітей з особливими потребами до процесу навчання в умовах загальноосвітнього навчального закладу в нашому суспільстві”.

В Реабілітаційно-катехитичному центрі при парафії Бл. Миколая Чарнецького зібралися начальник відділу освіти Золочівської РДА Володимир Бартошик, представники освіти, спеціалісти психолого-медико-педагогічних консультацій, декан Золочівський отець Михайло Сукмановський, президент БФ «Милосердний самарянин для дітей з особливими потребами»  та члени спільноти, батьки дітей інвалідів.

Учасники конференції обговорили проблемні питання інтеграції людей з особливими потребами в суспільство, розвиток інклюзивної освіти в Золочівському районі, напрямки діяльності влади та громадськості у впровадженні повноцінних умов існування та навчання дітей і дорослих із обмеженими можливостями. Під час заходу методист презентувала проект «Надання освітніх послуг дітям з особливими потребами». В залі звучали актуальні питання щодо освітніх можливостей дітей із особливими потребами. Між учасниками відбувалася дискусія щодо впровадження інклюзивної освіти. Конференція визначила і помітила критичні і перспективні напрямки на майбутнє, знайшла ті ниточки, які дозволять витягнути і вирішити непросту проблему реформування системи освіти, перетворення її в освіту для всіх – більш індивідуалізовану, демократичну, розвиваючу та таку, яка цінуватиме, а не оцінюватиме будь-якого учня.

Сукмановська О.

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Хресна дорога

Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02