У Золочеві відбулись традиційні Йорданські купання

0 255

Вже традиційним для нашого міста є купання на Йордан, і цей рік не став винятком.

У коляді співається: «А той третій празник – Святе Водохреща». Хрещення Господнє – третє і завершальне свято різдвяно-новорічного циклу, яке в народі має назву Йордан, або Водохреща.

Від найдавніших часів християнська Церква вважає освячену йорданську воду за велику святість. Ця вода має силу очищувати і зцілювати душу й тіло людини. Йорданською водою також скроплюють оселю, щоб оминало всяке нещастя і гарно велося в домі. І що цікаво незрозумілим залишається той факт, як свячена йорданська вода не псується, і може довго зберігатися.

Вважається, що на Водохреща, з опівночі до опівночі, вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні й духовні хвороби.

Підтримати Йорданські традиції на  міському озері («Комсомольське озеро»), прийшло багато охочих.  Декан Золочівський УГКЦ о. Михайло Сукмановський освятив  воду, який після цього разом з отцем Юрієм Галабудою занурились у воду, що є хорошим прикладом для інших.  Також у воду пірнали усі бажаючі, варто зазначити, що скупатись на Водохреще, 19  січня прийшли і старші чоловіки і юнаки.

 

© Марта Польова

[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”user_album” uid=”charnetskyj” ualb=”5972118616454542257″ imgl=”fancybox” style=”wall” row=”4″ size=”110″ num=”8″ shadow=”1″ border=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” nocredit=”1″]

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02