У Львівській Архиєпархії розпочинають Рік Патріарха

0 98

ImageЦього року, 17 лютого виповнюється 120-та річниця від народження Слуги Божого Блаженнішого Патріарха Йосипа (Сліпого).

У Львівські архиєпархії УГКЦ заплановано ряд урочистих заходів серед них: 18 лютого в театрі Марії Заньковецької буде проведений благодійний бал; стараннями молодіжної спільноти СУМ у селі Заздрості відбудуться реколекції, які присвячені постаті патріарха; Українська молодь Христові проведе у вербну неділю нічні чування присвячені пам’яті патріарха Йосифа, а після великодніх свят відбудеться конференція стараннями УМХ; протягом року відбудеться показ фільмів про патріарха Йосифа Сліпого для школярів, силами молодіжних спільнот «Спадщина» та «МУК» та ін.

Пригадуємо, що Львівська обласна рада проголосила на Львівщині 2012-ий Роком патріарха Йосифа Сліпого. В рамках Синоду Єпископів УГКЦ, який тривав з 8-9 лютого, відбулося відкриття ювілейного року, «…великого сина нашої Церкви », – як сказав Блаженніший Любомир (Гузар), Архиєпископ-емерит УГКЦ під час урочистого богослужіння 8 лютого у Архикатедральному Собоір Святого Юра.

У Синодальному посланні провід УГКЦ закликав вірних відзначаючи 120-річчя народження Слуги Божого Патріарха Йосифа, молитися за його прославу, брати участь у різного роду заходах і «дякувати Богові за дар його особи та ісповідництва, які є великим скарбом не лише для нашої Церкви і українського народу, а й для всієї Вселенської Церкви».

о. Павло Дроздяк
прес-секретар Львівської архиєпархії
http://www.ugcc.lviv.ua/

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Хресна дорога

Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02