У Києві відбудеться вистава у виконанні братів василіан «Оскар і рожева пані»

0 206

altУ суботу, 30 січня 2010, о 18-00, відбудеться різдвяна вистава «Оскар і рожева пані» за однойменною повістю Е.Е. Шмітта у виконанні братів василіан з Брюховицької семінарії. Кияни і гості столиці зможуть побачити цю виставу на сцені Культурно-мистецького центру Національного Університету «Києво-Могилянська Академія» за адресою вул. Іллінська, 9.

Згадана вистава, це історія про хворобу і смерть, про любов і про Бога. Про таке життя, коли один день дорівнює десятьом рокам. Усього 14 листів десятирічного хлопчика Оскара. Листів до Бога.

Ця маленька історія, написана одним з найпопулярніших сучасних французьких письменників, перекладена на безліч світових мов, а її театральна постановка ось уже кілька років не сходить зі сцен найвідоміших театрів.

Життя, прожите хлопчиком за дванадцять днів, яке стало повноцінним завдяки народженню Ісуса у його свідомості. Загостреність відчуття життя і смерті, любові, і ненависті, віри, і самопожертви наблизило Оскара до розуміння таїнства Різдва: сприйняття народження Ісуса Христа, як радість воплочення жертви любові.

Саме приклад Бога, образ якого змінюється в свідомості Оскара від якіснішого замінника Діда Мороза до вірного друга і незамінного помічника, перемінює світогляд хлопця, аби показати йому шлях, що веде до щастя в цьому житті і вічного життя у світі прийдешньому.

Життя і смерть. Різдво і Голгота. Оскар і Бог. Навіщо обирати біль і страждання моральне? Оскар помирає, щоб народитися в Христі, Христос народжується, щоб померти за нього.

«Оскар і рожева Пані» – це погляд на життя людини з висоти вічності. Погляд Бога, який «єдиний має право нас розбудити…».

Вхід вільний.

 

Департамент інформації УГКЦ

http://www.ugcc.org.ua/

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Хресна дорога

Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02