Протопресвітери Львівської архиєпархії УГКЦ ознайомилися з розвитком греко-католицьких громад на теренах Центральної України

0 247

З 11 по 13 червня 2012 року Преосвященний Владика Венедикт (Алексійчук), голова персоналу Львівської архиєпархії, організував виїзне засідання протопресвітеріату архиєпархії, щоб ознайомити протопресвітерів зі станом розвитку УГКЦ в Центральній Україні, зокрема, у Київській архиєпархії. Про це повідомляє прес-служба Львівської архиєпархії УГКЦ.

У понеділок, 11 червня, після Божественної Літургії, яку очолив Владика Венедикт у архикатедральному соборі Святого Юра, священики вирушили до Києва. Дорогою відвідали парафію Святого Василія Великого в м. Житомирі, адміністратором якої є о. Віталій Сидорук.

На запрошення сестер Чину святого Василія Великого душпастирі завітали до Свято-Введенського жіночого монастиря в Житомирі. Увечері цього самого дня отці прибули до Києва й поселилися в приміщенні Благодійного фонду «Карітас-Київ». Наступного дня, 12 червня, у соборі Вишгородської Богородиці Владика Венедикт очолив Божественну Літургію. Потім духовенство відвідало храм Трьох Святителів у м. Броварах та храм Різдва Пресвятої Богородиці в м. Ірпіні. У с. Княжичі Броварського району Київщини священики навідалися до Трьохсвятительської духовної семінарії, яку було засновано 2010 року для потреб Центральної та Східної України, зокрема, Київської архиєпархії, Донецько-Харківського, Одесько-Кримського та Луцького Екзархатів. У каплиці семінарії ієреї молилися разом із семінаристами та ректором о. Петром Жуком Молебень до Христа Чоловіколюбця. А потім Блаженніший Любомир (Гузар) зустрівся із священиками Львівщини.

У середу, 13 червня, у Патріаршому соборі Воскресіння відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, після якої Владика Йосип (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ, показав священикам собор.

Департамент інформації УГКЦ

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Хресна дорога

Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02