Піст потрібно починати зі серця, а не зі шлунку – переконалася молодь Золочева

0 200

У неділю, 11 листопада для молоді золочівських парафій Блаженного М. Чарнецького та Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ відбулись «Веселі запусти 2012».  Молитвою, мудрим і дружнім словом підтримував молодих осіб декан Золочівський о. Михайло Сукмановський.

Вже традицією стало напередодні посту проводити «Веселі Запусти». Як і минулого року – враження від дійства залишилися надзвичайно приємні. Неповторна душевна, щира атмосфера. Її не можна описати, її потрібно відчути…

На святкування прийшло чимало люду. Всі бажаючі зібрались на території ресторану «Золота Підкова» у м. Золочеві. Від організаторів та адміністрації ресторану вже чекали гарячі шашлики, печена картопля з часничком та різні смаколики. Страви лоскотали ніздрі апетитним запахом.

Молодь завзято роздавала наїдки всім охочим, не маючи спочинку. Страви танули наче «сніг на пательні». Спрагу можна було  втамувати духмяним чаєм та водичкою. На жартівливе зауваження о. Юрія Галабуди, що одна маленька хористка вже вп’яте підходить за чаєм, вона відповіла : «Скоро вже піст, то я готуюсь до нього… як верблюд!» Ось так серед нас народжуються жарти.

Опісля діти та молодь продовжували веселитись – співали, грали на гітарі.

Атмосфера була надзвичайно позитивною, навіть вибуховою! Бажаєте це відчути? – вступайте до церковного братства! Там вас навчать – о. Михайло гарантує!

Скажу відверто – веселі були запусти! Вміємо ми веселитись та забавлятись! Хто ж пропустив це свято – справді втратив багато.

Запусти нагадують нам про час духовного вдосконалення – посту. За словами одного з отців, піст потрібно починати зі серця, а не зі шлунку. Тому із веселим і піднесеним серцем ми продовжуємо діла милосердя.
Свято відбулося. Воно пройшло цікаво та весело. Велике спасибі о. Михайлу Сукмановському, о. Юрію Галабуді та адміністрації  готельно-ресторанного комплексу «Золота Підкова», а передусім Анні Будзівулі за допомогу в організації свята.

Віримо, що таке чудове дійство і надалі буде відбуватися у наших парафіях.

Олеся С.

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Хресна дорога

Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02