Молодь Чарнецького на урочистій передачі Хреста та Ікони СДМ у Львові

0 186

7 вересня 2014 року з благословення владики Ігоря, Архиєпископа і Митрополита Львівського, у Львівській архиєпархії УГКЦ відбулася проща Хреста та Ікони світових днів молоді, на якій була присутня й наша Молодь Чарнецького.

Світовий День Молоді – це велике свято віри, котре щороку збирає мільйони молодих християн з усіх куточків світу. Ці дні єднають молодь не лише зовнішньо, стираючи кордони, а й внутрішньо, даруючи відчуття радості від можливості бути християнином.

Ідея Світових днів молоді, що відбуваються кожні два роки, народилась у 1984 році, коли по закінченню року Іван Павло ІІ передав молоді чотириметровий дерев’яний хрест, із закликом нести його у світ, та ікону (у 2003 р.).

Мета СДМ – зробити можливим пізнання Христа для молодої людини.

«Світовий День Молоді – це вияв постійного піклування Церкви про молодих людей. Саме тому Церква, об’єднана навколо Наступника Петра, повинна щораз більше у цілому світі звертати увагу на молодь, виходячи назустріч її очікуванням, вказуючи їй на певність, якою є Христос, правду, якою є Христос і любов, якою є Христос», –  св. Іван Павло ІІ, Слово до Колегії Кардиналів, 20 грудня 1985 року.

Хрест та Ікону, подаровані святим Іваном Павлом II для молоді всього світу, привезла українцям латвійська молодь. Хресна хода молоді Львівської Архиєпархії   з молодіжним хрестом та іконою проводилася від Латинської Катедри до Собору Св. Юра, де відправилась Архиєрейська Літургія та відбулося відкриття Синоду Єпископів.

Участь у Богослужінні взяли владики Синоду Єпископів УГКЦ, Апостольський нунцій в Україні Томас Едвард Галліксон, представники Єпископських Конференцій США, Німеччини, Франції, Італії. Зокрема присутніми були Преосвященний владика Донато Оліверіо (S.E.R. Donato Oliverio), з о. Серджьо Страфаче (P. Sergio Straface) – Італійська єпископська конференція; Преосвященний владика Джерард Докурт (Mgr. G?rard Daucourt) з о. Дідьєр Бертнет (P. Didier Bertnet) – Французька єпископська конференція; Преосвященний владика Блейз Супіч (Most Reverend Blase J. Cupich) з д-ром Декланом Марфі (Dr. Declan Murphy) – Американська єпископська конференція; Преосвященний владика Стефан Акерманн (Bischof Dr. Stephan Ackermann) – Німецька єпископська конференція, якого супроводжував о. Іван Сохань.

Крім того, присутнім був владика Філарет (Кучеров), Єпископ Львівський і Галицький УПЦ (МП). «Ваша присутність є знаком великої солідарності з нашою Церквою та українським народом у цей нелегкий час нашого державного і церковного життя», – сказав Глава УГКЦ.

Під час проповіді Блаженніший Святослав звернувся з вітальним словом до української молоді. «Сьогодні у цьому святому храмі вперше в історії є присутні Хрест та Ікона світових днів молоді, які мандрують різними країнами світу. Того Дня Молоді, який збирає Папа Франциск у Кракові в 2016 році, але ці знаки єдності молоді різних країн світу є сьогодні тут, у цьому святому храмі», – наголосив Глава Церкви.  «Українська молодь – надія нашої Церкви і народу», – додав він. Як відомо, СДМ відбудеться у Кракові (Польща) 2016 року. У цьому заході візьме участь Папа Римський Франциск.

«Хай перебування цього Хреста на теренах нашої любої України буде знаком цієї Божественної сили, Божественної правди і Божественної перемоги, а ми черпаймо в цьому Хресті силу на сьогодні, на завтра і на все життя крокувати вперед», – наголосив Преосвященний владика Венедикт (Алексійчук), Єпископ-помічник Львівської архиєпархії.

Бути присутнім на такій Архиєрейській Літургії – надзвичайно велике духовне піднесення для нас, для молоді. Такі з’їзди молоді дають нам більше пізнати Христа та знайти душевний спокій. Були раді бачити також нашого брата Тараса Жуковського, який прислуговував на Літургії.

(с) Наталя Кулішко

 

[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”user_album” uid=”charnetskyj” ualb=”6057704642077556625″ imgl=”fancybox” style=”wall” row=”5″ size=”320″ num=”15″ shadow=”1″ border=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” nocredit=”1″]

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Хресна дорога

Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02