Лицарі Колумба в м.Золочеві

0 535

При парафії блаженного Миколая Чарнецького, м.Золочів, відбулось прийняття членів та створення ради Лицарів Колумба.

Члени  братерської організації чоловіків-католиків «Лицарі Колумба»  прийняли участь у Божественній Літургії, опісля відбулась зустріч у конференц залі  Катехитично-Реабілітаційного центру за адресом: м. Золочів, вул. М.Шашкевича, 87.

Зазначимо, що до спільноти «Лицарі Колумба» належать як єпископи УГКЦ, так і священики та миряни.

Зацікавлених в діяльності «Лицарів Колумба» в м. Золочеві просимо телефонувати за номером: 097 316 82 74 (координатор — п. Володимир Шайген)

 

Хто такі Лицарі Колумба?

Лицарі Колумба – це братерська організація чоловіків-католиків на глобальному рівні, яка становить потужну опору Церкви в сучасному світі. Зараз нас є близько 2 мільйонів чоловіків по всьому світі.

Ми об’єднані в малих групах – Радах.

Рада – це місцева, парафіяльна організаційна одиниця Лицарів Колумба, яка складається щонайменше із 30 практикуючих чоловіків-католиків.

Ми пообіцяли собі культивувати благодійність, піклуватися про кожне життя – зачате і народжене. Ми присягнули зберегти єдність із Католицькою Церквою, братерство серед Лицарів і любов до батьківщини, в якій живемо з волі Божої.

 

Стань Лицарем Колумба

Якщо Ти:

  • Чоловік, якому виповнилося 18 років.
  • Є віруючим і практикуючим членом Като­лицької Церкви.
  • Маєш внутрішню потребу допомогти ближ­ньому та поглибити свою віру.
  • Будеш запрошений до Ордену іншим Лицарем та отримаєш довідку від свого пароха з парафії, яка підтвердить, що Ти є практикуючим вірним та пройдеш співбесіду з Капеланом Ордену.

Що ми робимо?

Працюємо на волонтерських засадах у п’яти сферах нашого життя:

Церква: апостолят мирян, євангелізація,  молитва, реколекції, поглиблення вірності науці Святого Отця. Волонтерська допомога в догляді та відновленні  церковних приміщень  та прилеглих територій.

Місцева громада: програми допомоги для бідних, інвалідів, бездомних, літніх людей, хворих.

Родина: охорона життя від моменту зачаття аж до самої смерті, приготування до католицького подружжя, допомога вдовам та сиротам, зміцнення ролі родини як основної соціальної одиниці через спільні сімейні реколекції та відпочинкові заходи (бали, пікніки).

Молодь: формація в дусі католицької віри і патріотизму: через спорт, катехизацію, а також через програми профілактики від залежності до реалізації в здорових дружніх стосунках.

Лицарі та їх родини: братерство на основі католицьких цінностей, любові до ближнього і єдності через культурну, соціальну та спортивну діяльність.

 

Коротка історія:

Братерська організація Лицарів Колумба заснована у 1882 році в Сполучених Штатах Америки  (New Наvеn, Connecticut). Тисячі католиків з Ірландії, багатьох інших країн, серед яких і з України, свого часу приїхали сюди, рятуючись від голоду, релігійних переслідувань та тиску влади. Але на Новій землі було не так вже й легко. На фабриках панувала експлуатація, багато чоловіків загинуло під час важкої роботи, залишаю­чи по собі вдів та сиріт. Поширювався алкоголізм. До католиків ставилися як до людей другої категорії з сумнівною патріотичною репутацією. І в цей нелегкий час з’явився молодий, працьовитий священик, отець Майкл Мак Ґивні, який зібрав католицьких чоловіків в під­земеллях церкви Пресвятої Богородиці та заснував братерську організацію само­допомоги.

Ми назвалися Лицарями Колумба, бо саме йому – католикові, Америка завдячує відкриттям та євангелізацією.

Ми пообіцяли собі культивувати благодійність, піклуватися про кожне життя – зачате і народжене. Ми присягнули зберегти єдність із Католицькою Церквою, братерство серед Лицарів і любов до батьківщини, в якій живемо з волі Божої.

У перших десятиліттях Лицарі поширили своє братерство поза межі кордонів США: в Канаду, Мексику, Гватемалу, Панаму, на Кариби та Філіпіни.

Після 120 років служби, відповідаючи на бажання Святішого Отця Івана Павла II, Лицарі прибули до Європи, щоб виконати Його заповіт і розпочати діяльність Лицарів Колумба в Польщі. У 2006 році там відкрито першу Раду Лицарів Колумба.

У серпні 2005 року Блаженніший Любомир Гузар під час 123-ї Верховної конвенції «Лицарів Колумба», що проходила в Чикаго, США, запросив Лицарів розпочати свою діяльність в Україні.

Ця ініціатива пізніше була підтримана Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом Шевчуком та Митрополитом Мечиславом Мокшицьким зі сторони Римо-Католицької Церкви.

Майже 100 чоловіків в Україні стали лицарями під час ілюстративних церемоній в 2012 і 2013 роках.

Серед них були Блаженніший Святослав Шевчук та митрополит Львова, Мечислав Мокшицький.

Перша Рада Лицарів Колумба в Україні була створена 20 вересня 2013 року при Патріаршому Соборі  Воскресіння Христового УГКЦ і носить ім’я св. Володимира Великого.

За рік діяльності в Україні вже діють п’ять Рад Лицарів Колумба. З них дві – в Києві, одна у Івано-Франківську і ще по одній при римо-католицьких парафіях Львова і Самбора.

Лицарі Колумба як дієва формація із понад столітньою історією, є надією Європи на побудову цивілізації любові згідно з наукою святого Івана Павла II.

 

Для чого ставати Лицарем Колумба?

Як член найбільшої у світі та найдинамічнішої з-поміж католицьких братніх організацій будеш у спільноті з 2 мільйонами братів та їх родинами у США, Канаді, Мексиці, на Філіпінах, Карибах, у Центральній Америці, Польщі, Україні та Литві

Особисте залучення в діяльність Лицарів дасть тобі можливість: служити Католицькій Церкві – в братерському дусі і милосерді – на місцевому, єпархіальному та загальному рівні; служити суспільству і тим серед нас, яким наша допомога потрібна  найбільше.

Активна участь у роботі Ради із духовною, братньою, суспільною, спортивною та розважальною метою стане школою лідерства і покаже шлях до особистісного розвитку.

Отримаєш духовне задоволення з приналежності до організації, яка підтримує твої релігійні переконання, об’єднує чоловіків із спільним світоглядом у досягненні мети, і створює можливості віднайти та зміцнити дружбу на довгі роки.

Для підтримки потребуючих родин та пенсіонерів існує страхова програма, яку ведуть брати Лицарі для своїх членів. В перспективі вона буде доступною і в Україні.

Правдиву радість, яку будеш відчувати зі всіма лицарями, знаючи, що наша організація нікому не поступається в служінні Святішому Отцеві, єпископам і священикам; у служінні ближньому, а особливо тим, які найбільше того потребують; у об’єднанні в обороні християнських цінностей, проти нападу на сім’ю і невинне людське життя.

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Хресна дорога

Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02