Документальний фільм про Єпархіальний музей у Трускавці

0 93

Нещодавно з'явився документальний фільм про Єпархіальний музей в м. Трускавці, що був знятий п.Романом Вариводою, який зараз з сім’єю проживає в Португалії.

Цього літа будучи у відпустці та відвідуючи свій родинний дім, п. Роман також завітав до музею. Йому дуже сподобалися відвідини  музею та він запропонував зробити безкоштовно фільм про музей. Це звичайно не є високопрофесійний фільм, але без перебільшення надзвичайно гарний та цікавий.

 

Фільм розпочинається коротенькою історією Самбірсько-Дрогобицької Єпархії, пізніше іде розповідь про співзасновника та мецената музею д-ра Романа Смика. Друга частина фільму розповідає коротеньку історію музею, а також робиться акцент на головні раритети музею (копії грамоти Берестейської унії, мощах св.Йосафата Кунцевича, накидці, антимінсу Митрополита Андрея Шептицького, тюремній подушці та особистих речах Патріарха Йосифа Сліпого). 

На завершення фільму іде огляд виставкових залів музею, в яких регулярно виставляються нові та цікаві роботи переважно сакрального характеру. Тривалість фільму 28 хв.

Бажаючих завантажити безкоштовно цей фільм просимо користати по даному посиланню:
http://hamstershare.com/dload/5cd0fab21b58bc372a9c349a1867e115

Бажаємо приємного перегляду!

З повагою, Тарас Шафран
Директор Єпархіального музею

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Хресна дорога

Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02