Догналівська секта тероризує львівські ЗМІ

0 213

КАТОЛИЦЬКИЙ ОГЛЯДАЧ” , 11.11.2011р.

Матеріали львівських журналістів про прес-конференцію католицьких єпископів України не на жарт розворушили осине гніздо догналівців. Нагадаємо, що саме на цій конференції католицькі єпископи України оприлюднили спільне звернення до вірних і всіх людей доброї волі щодо псевдокатолицьких рухів, спільнот, які себе називають католицькими, маскують під католицьких. Одним із ЗМІ, куди завітали агресивно налаштовані догналівці, стала газета ”Львівська Пошта”.

Як розповіла Ольга Хворостовська, дві особи в одязі василіанських монахинь вимагали в редакції надрукувати лист-спростування їхнього ”єпископа” Маркіяна  на її матеріал ”Обережно, секта!” Наголошували на тому, що журналістка, перед тим, як писати свій матеріал, не вислухала їхнього погляду. При цьому вони принесли також письмове звернення до газети, цитуємо: ”…після перегляду вашої статті під назвою ”Обережно, секта!”, яка є брутальним очорненням і розпалюванням релігійної ненависті, надсилаємо вам нашу відповідь. Просимо вас, щоб ви опублікували наш висвітлюючий коментар в повному і неперекрученому вигляді, як сатисфакцію за брутальне очорнення наших вірних єпископів. Якщо цього не зробите, то за ті очорнення, яких допустилися церковники – Мілян, Трофим’як і Вільчинський, на вас лягає повна відповідальність разом з усіма наслідками”. Коли ”монахині” почули аргументи журналістки про те, що редакція не збирається вислуховувати позицію ніде невизнаної організації проти офіційної заяви офіційних представницьких органів, та відмову друкувати листа, який, до речі, містив традиційні догналівські звинувачення у єресі очільників УГКЦ, то почали звинувачувати редакцію у непрофесіоналізмі, говорили про те, що всі їх переслідують, змовилися проти них та ведуть кампанію, а вони – єдино правильні та єдино правовірні. На запитання Ольги Хворостовської,  які ЗМІ звертаються до них за коментарем, ”сестри” промовчали, натомість пообіцяли, що газету ”Львівська Пошта” скоро закриють і, звісно ж, додали про численні кари, як з боку влади, так і від Бога. Тільки-но журналісти зітхнули з полегшенням після візиту гостей, як вони повернулися з новою вимогою – подати їм у письмовому вигляді пояснення, чому редакція не буде друкувати їхнього спростування. При цьому ”монахині” поводилися так настирливо, наче редакція зобов’язана прислухатися до них.

Редакція газети ”Львівська Пошта” є далеко не єдиною серед тих, до яких навідалися догналівці. Вони також активно, причому вже вдруге, намагалися довести журналістам газети ”Експрес”, що і як треба писати про них. Уперше сектанти зреагували на матеріал Олени Ковальської та Юлії Курій ”Не наближайся, бо прокленемо!”, що стосувався захоплення каплиці на вулиці Плуговій 6.

Вони тоді хотіли, щоби проти нас порушили кримінальну справу, розповідає Олена Ковальська, писали про це Могильову до Києва. Хотіли, щоб ми спростували ту інформацію, написали нам листа, але найцікавіше, що вони зробили таку акцію протесту біля нашого офісу, де був кобзар і грав на кобзі. Біля нього були люди, які роздавали всім, хто йшов попри редакцію, листівочки, в яких розповідалося про їхню секту, і там була інформація, що Олена Ковальська і Юлія Курій, моя колега, з якою ми разом готували матеріал, їх очорнили, обізвали сектантами, а вони насправді такими не є, що нам тільки дорога до пекла, бо ми такі погані.

Оскільки тоді їх попросив піти звідти дільничний міліціонер, наступний протест обійшовся вже без такої багатолюдної акції, але з численним аргументами проти. Це стосувалося матеріалу Богданни Мартиник про спільне звернення єпископів України щодо псевдокатолицьких рухів, спільнот, які себе називають католицькими, маскують під католицьких.

Пані Богданні, каже Олена Ковальська, ”монахині” принесли в редакцію і передали друкований матеріал, а також в електронному варіанті, на диску, де її стаття була розбита на цитати, і до кожної було пояснено, що там не так написано. Вони вимагають спростування наших матеріалів, неодноразово приходять до нас і  хочуть говорити з головним редактором.

Зважаючи на розвиток такої ситуації, бачимо, що догналівська секта пробує залякати львівські ЗМІ, примусити журналістів висвітлювати події так, як це подобається догналівцям, в котре доводячи, що вона – догналівська секта, є небезпечною для суспільства організацією.

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Хресна дорога

Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02