Життя у Христі. Моральна Катехиза. Вступ.

0 1683
Вступ.

Катехиза „Життя у Христі” розкриває вчення Церкви з окремих питань моралі, що їх висуває сучасне суспільство. Християнська мораль трактується у ній в світлі святоотцівської традиції, яка наголошує на високому покликанні і гідності людини як образу і подоби Божої.

Ця праця не є підручником з морального богослов'я, а вченням Церкви з окремих питань моралі, обговорення яких вимагає сучасне суспільство. Вона складається з двох частин.

Перша частина — «Життя людини у Христі» — подає вчення Церкви про християнську мораль у світлі східної та свято-отцівської традиції, яка акцентує на високому покликанні та гідності людини як образу і подоби Божої. Також висвітлено основи життя у Христі, роль совісти і значення Божих заповідей в осягненні правдивої свободи. Поняття про гріх та природу головних гріхів і їх взаємозв'язок подано у дусі східної традиції.

Друга частина — «Діяльність людини у Христі» — вказує на християнські чесноти як плоди життя у Христі та розкриває їхню суть. Висвітлено питання родинного життя, таїнственність і богословський характер подружньої любови. Значну увагу приділено питанням суспільного життя, біоетики, цінности й збереження людського життя. У розділі соціяльної доктрини Церкви розкрито християнське бачення світу, моральні принципи суспільного устрою, дія християнина у спільноті, його внесок у добробут своєї держави. І на закінчення висвітлено проблеми екології, основи християнської етики довкілля та відповідальність людини за Боже створіння.

На нашому сайті ми розпочинаємо публікувати фрагменти моральної катехизи, у яких подамо науку Церкви про актуальні моральні проблеми.

Джерело: http://old.ugcc.org.ua/ukr/library/moral/

Схожі публікації

Youtube


Хресна дорога

Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02