Тетяна Багінська. Боротьба за доброго священика та боротьба зі … священиком

0 261

Основне завдання священиків – допомогти зберегти у людських серцях християнські істини, наповнювати наше життя Божим Словом. Місія не з легких. Ми дійсно потребуємо добрих пастирів.

Мабуть, саме тому зараз Вселенська Церква відзначає Рік Священства. Для священиків – це час для духовного оновлення свого життя, а для вірних – період задуматися над запитанням: «Який він – добрий священик?» Суперечливе запитання. Деякі люди у священикові бачать не звичайну людину, яка щодня бореться зі своїми спокусами, а СВЯТОГО, який не має права оступитися ні на крок. Але ж святість – це кінцева мета, до якої потрібно йти все життя, і ніхто не застрахований від падіння на своїй життєвій дорозі.

Священик потребує різних випробувань, але прикро спостерігати, коли ці випробування приходять від самих вірних. Безпідставна критика, обвинувачення, осуд, незадоволення, плітки, зверхнє ставлення – чи не занадто для людини, яка присвятила себе Богові, тим самим, ставши даром для людей? Боляче спостерігати, коли боротьба за доброго священика переходить у боротьбу проти священика. Під час цієї «війни» забувають, що Церква – це те місце, де людина звільняється від заздрості, гордості, злості і шукає там спасіння, а не реалізації власних амбіцій.

І ось як наслідок, тепер там, де зустрічається слово «священик», рідко зустрінуться позитивні слова, швидше навпаки … один бруд, зокрема у ЗМІ та Інтернеті. Вміють вони показати священиків в «гарному» світлі. Тут ставляться оцінки згідно закону «хороше ховається, а погане лізе в очі».

За негативними відгуками про священиків зовсім не помічаються їхні добрі справи і надзвичайно віддане виконання своїх обов’язків. Я бачила безліч молодих людей, які, прийшовши у Церкву, перетворювалися. Священики знаходили потрібні слова, давали живу надію в житті і дійсно ставали мостом між ними і Богом. Ця молодь приймала єдине правильне рішення – викинути з свого життя гріх і впустити Ісуса Христа в своє серце.

Навколо є безліч прикладів, коли священик, як це не пафосно звучить, є світлом, яке зігріває і світить у темряві, змінює життя людей і вносить в їх життя Віру, Надію, Любов. Вони проголошують Слово Боже, уділяють Святі Тайни, згромаджують людей на молитву, розбудовують Боже Царство на землі, а люди радо прислухаються до своїх пастирів і готові довіряти їм.

Отож, огортайте всіх священиків своїми молитвами і своєю любов’ю, а коли бачите певні промахи, не осуджуйте їх, а моліться ще більше, щоб Милостивий Господь повернув їх до гідного служіння і вів дорогою святості. Святий священик – це великий дар для всієї Церкви.

Я на все життя запам’ятала слова одного священика: «Моліться… Ми потребуємо ваших молитов і молимося за вас. Ми любимо вас і потребуємо вашої любові».

http://www.credo-ua.org/

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Хресна дорога

Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02