Особисті речі Патріарха Йосифа Сліпого з Єпархіального музею, що в Трускавці, експонуються в м. Івано-Франківську

0 461

16 лютого в Івано-Франківському музеї визвольної боротьби ім. С.Бандери відкрито виставку присвячену 120-літньому ювілею Патріарха Йосифа Сліпого. За основу експозиції послужили особисті речі та філателістичні стенди надані Єпархіальним музеєм, що у Трускавці. Відкриття виставки розпочалося панахидою, приуроченою до 120-річниці з дня народження Патріарха Йосифа Сліпого, яку відслужив протосинкел Івано-Франківської Архиєпархії митр. прот. д-р Олег Каськів у співслужінні архиєпархіальних священиків.

Опісля о.Олег звернувся з привітальним словом до присутніх, а також передав благословення від Архиєпископа і Митрополита Володимира Війтишина та подякував правлячому Архиєреєві Самбірсько-Дрогобицької Єпархії Ярославу Прирізу, що благословив надати речі Патріарха Йосифа Сліпого з Єпархіального музею.

Також виступив о.Іван Козовик, декан філософського факультету Івано-Франківської теологічної академії, який особисто знав Патріарха Йосифа, отож охоче поділився з присутніми враженнями від зустрічей з Блаженнішим.

На завершення присутні мали можливість переглянути фільм «Йосип Сліпий. Молитва за Україну», а також детальніше познайомитися з експозицією.

Тарас ШАФРАН,
директор Єпархіального  музею

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02