Створити нову темуВідповісти Сторінка 1 з 1   [ 10 повідомлень ]
Автор Повідомлення
 Тема повідомлення: Деякі аспекти взаємостосунків між чоловіком і дружиною
ПовідомленняДодано: 17.02.10 12:51 
Велимишановні користувачі та засновники цього форуму! Прошу у Вас допомоги.

Є подружня пара, пошлюблена в церкві. Одружилися вони через те, що дівчина завагітніла, а не через палке кохання. На сьогодні між ними немає духовного зв'язку, рівно як немає і виконання подружніх обов'язків. Через це дружина не може задовольнити свої сексуальні потреби, що не найкращим чином відбивається на її фізичному здоров'ї.

Чи буде чинити дружина перелюб, якщо вступить в інтимний зв'язок з іншим чоловіком? Чи буде чинити перелюб інший чоловік?

Щиро вдячний за Вашу поміч.

Поскаржитись на це повідомлення
Догори

Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Деякі аспекти взаємостосунків між чоловіком і дружиною
ПовідомленняДодано: 17.02.10 13:17 
Адміністратор сайту
Адміністратор сайту

Повідомлення: 148
Подякували: 43 разів.
Юра писав(-ла):
Чи буде чинити дружина перелюб, якщо вступить в інтимний зв'язок з іншим чоловіком? Чи буде чинити перелюб інший чоловік?

Так, звичайно... І це буде тяжким гріхом!
Відсутність, як Ви пишете, "духовного зв'язку" та "виконання подружніх обов'язків" жодним чином не уневажнює шлюб...

Якщо немає ніякої надії на налагодження сімейних стосунків, їм потрібно звернутись до церковного трибуналу своєї єпархії для вирішення питання про можливість уневажнення шлюбу.

Зустрічне питання до Вас: Яким чином незадоволення сексуальних потреб може зашкодити фізичному здоров'ю? Вперше чую таке твердження...

• Коли шукатимеш Господа, ти знайдеш Його. Але маєш шукати Його всім серцем і душею. (Повторення закону 4:29)
  • Бог є любов, і хто перебуває в любові, той перебуває в Бозі, і Бог перебуває в ньому. (1 Ів. 4:16)

Догори
 ОфлайнПрофіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Деякі аспекти взаємостосунків між чоловіком і дружиною
ПовідомленняДодано: 17.02.10 13:47 
Мартин писав(-ла):
Зустрічне питання до Вас: Яким чином незадоволення сексуальних потреб може зашкодити фізичному здоров'ю? Вперше чую таке твердження...

Відсилаю Вас сюди: http://www.tvoisex.ru/read.php?i=1023

Мартин, щиро вдячний за Вашу увагу до моєї проблеми. Якщо Ви звернули увагу на мою проблему, то дозволю собі висвітлити ситуацію трохи ширше.

Я - колишній хлопець цієї дружини (вона не моя дружина). Ми мали стосунки довгий період часу, в тому числі і інтимні. Згодом ми розійшлися як пара, але весь час знаходимося в добрих дружніх стосунках. Згодом дівчина завагітніла та вийшла заміж, взяла окрім державного і церковний шлюб. Я бажаю їй щастя, і хочу щоб вона добре жила зі своїм законним чоловіком. Останнім часом стосунки в їхній подружній парі не вельми, хоча я намагаюся переконати її що все можна змінити і все можна налагодити. Чим далі - тим гірше. Вона все частіше говорить про розлучення, що вона не може з чоловіком жити, оскільки він не поважає її як свого подружнього партнера. Чоловік не відпускає свою дружину, тому розлучення на даний момент не можливе. З іншого боку він нічого незмінює, подружнє життя зайшло в глухий кут. А дружина казиться від недостачі уваги. Розпочала пошуки нового життєвого партнера. І тут найцікавіше - схиляє мене до інтимних стосунків, аргументуючи тим що до чоловіка давно нічого не відчуває, їй потрібен секс, і краще зі мною (перевіреним партнером, який 100% здоровий) аніж з будь-ким. Переживаю, як би вона не почала шукати інтимних стосунків на стороні, що неминуче призведе не лише до морального падіння, але й, можливо, хвороб.
Ось такий заплутанй вузол проблем.

Не знаю, чи можете Ви казати: чини так або чини інакше, тому хочу попросити Вас хоча б вказати правильний шлях до міркування.

Догори

Відповісти з цитатою  
ПовідомленняДодано: 17.02.10 14:25 
Адміністратор сайту
Адміністратор сайту

Непроста ситуація...

Важко в цьому випадку давати якісь конкретні поради... Спробуйте переконати її, що не лише в тілесних утіхах щастя...
Цитата:
Правдивий спокій добувається тим, що ведеться боротьбу з пристрастями, а не тим, що їм догоджається.
(Т.Кемпійський)
Цитата:
Хто бо для свого тіла сіє, той з тіла пожне зотління; а хто сіє для Духа, той від Духа пожне життя вічне.
(Гал.6, 8)

Чи ходить вона до церкви, до сповіді? Щира розмова з духівником часто дає найкращі плоди...

Є досить гарної літератури, як покращити подружнє життя, наприклад, пропоновані у нас в темі Рекомендую прочитати "Ж. Круасан. Покликання жінки, або священство серця", "Олег Романчук. Жити серцем", "Селвін Х’юз. Десять принципів щасливого шлюбу"

Також заслуговує уваги стаття з сайту Справжня любов чекає під назвою Християнський погляд на статеві стосунки в подружжі

• Коли шукатимеш Господа, ти знайдеш Його. Але маєш шукати Його всім серцем і душею. (Повторення закону 4:29)
  • Бог є любов, і хто перебуває в любові, той перебуває в Бозі, і Бог перебуває в ньому. (1 Ів. 4:16)

Догори
 ОфлайнПрофіль  
Відповісти з цитатою  
ПовідомленняДодано: 17.02.10 14:45 
Так, справді, ситуація складна. З одного боку - християнська мораль і непорушність подружжя. З іншого боку прохання людини про допомогу (навіть в такий дивний спосіб) і страх хвороб.

Ще одне. Скажіть, будь-ласка, що саме є перелюбом?
Чи є перелюбом емоційний зв'язок з іншою людиною?
Чи є перелюбом те, що зараз називають петтінг?
Чи є перелюбом будь-яка інша реалізація інтимності, окрім класичного статевого акту?

Наперед вдячний.

Догори

Відповісти з цитатою  
ПовідомленняДодано: 17.02.10 15:15 
Адміністратор сайту
Адміністратор сайту

Юра, Святе Письмо каже нам —
Цитата:
Кожен, хто на жінку подивиться із пожадливістю, той уже вчинив із нею перелюб у серці своїм. (Мт. 5:28)

Пам'ятайте, що гріховними можуть бути не тільки наші вчинки, але також і наші слова і навіть думки та бажання. Остерігайтесь цього!..

В доповнення до попереднього мого посту також хочу звернути Вашу увагу на нашу бібліотеку, зокрема її розділ Життя у Христі. Моральна Катехиза. Сподіваюсь, там Ви знайдете відповіді, яких шукаєте...

Догори
 ОфлайнПрофіль  
Відповісти з цитатою  
ПовідомленняДодано: 17.02.10 15:24 
Щиро вдячний за Вашу увагу та знайдений час.

Догори

Відповісти з цитатою  
ПовідомленняДодано: 19.02.10 00:04 
Модератор
Модератор

Повідомлення: 15
Подякували: 15 разів.
Слава Ісусу Христу!!!
Мартин правильно подав цитату, що кожен, хто подивиться на чужу жінку, той уже чинить перелюб у своєму серці, адже все починається із серця: думки, пристрасті, пожадання.
Якщо хлопець :hi_hi: справді любить свою дівчину :kiss: , то для нього, на початку їх стосунків, не існує нікого і нікого не помічається, бо закохані з головою захоплені одне-одним, не бачачи при цьому недоліків.
Однак проходить час і відносини холонуть, більше видні стають недоліки, проблеми.
Тоді вже починають розуміти, що на білому світі існують інші - красивіші, може веселіші, здавалось би чуйніші...
Однак ми не можемо вимагати від свого хлопця (чоловіка) не дивитись на інших дівчат взагалі :).
Бог дав людині очі, щоб Вона бачила і природнім процесом є дивитись один на одного ;)
Однак коли дивлення на особу протилежної статі стає мало не полюванням, "збоченням", тоді маємо конкретну призастанову із слів Христа: "Якщо ж твоє праве око спокушає тебе, - вийми його і кинь геть від себе, бо краще для тебе, щоб пропав один із твоїх членів, аніж щоб усе твоє тіло було вкинуте до геєни вогняної"
Іншими словами, як не можеш впоратись із своїми спокусами і справді грішиш пожадливо споглядаючи на особу протилежної статі - НЕ ДИВИСЬ!
Уникай спокуси.
Однак особи протилежної статі не винні, що вродились такими. Проблема є у нашій пожадливості.
Отож Церква не може заборонити дивитись на осіб протилежної статі, однак забороняє "чинити перелюб" дивлячись на неї!!!

Подякував: Татіка
Догори
 ОфлайнПрофіль  
Відповісти з цитатою  
ПовідомленняДодано: 26.02.10 11:55 
Зацікавлений
Зацікавлений

Повідомлення: 22
Подякували: 15 разів.
Доброго дня.
Хотілось би дещо сказати на цю тему.
Подружжя формуються на різних енергетичних центрах, тобто є такі, які базуються лише на тілесних утіхах – вони розпадаються, на жаль, найшвидше, а є найміцніші подружжя, які базуються на обопільному духовному рості, служінні Богу і заняттям духовною практикою.
Розпад подружніх пар та й взагалі у відносинах зазвичай проходить так: на землі людина має “хибний егоїзм” та “істинний егоїзм”. Перший означає: я живу для себе і хочу, щоб мені приносили щастя. Другий – я живу для інших і для Бога безкорисно і в цьому моє щастя.
Коли “хибні егоїзми” двох людей взаємодіють довший час – виникає у відносинах такий момент, коли інша людина не може задовільнити бажання першої чи навпаки, адже наші бажання завжди мають тенденцію до зростання. Наступає розчарування. І хочеться чогось нового, нову людину, нову машину і т.д.

Моя порада полягає у наступному.
Необхідно виховувати в собі “істинний егоїзм”. Потрібно жити для своєї половинки не очікуючи, що вона буде відповідати взаємністю, а живучи для неї і роблячи безкорисні вчинки – відчувати щастя в цьому. потрібно жінці усвідомити свої обов’язки і виконувати їх перед своїм чоловіком і навпаки. Не потрібно звинувачувати когось, потрібно почати з себе!!!!! Неможливо поміняти когось, не помінявши себе, бо коли ми когось хочемо змінити, у цієї людини також спрацьовує її егоїзм і відбувається сварка. А от коли чоловік побачить, яка в нього хороша жінка – він сам зміниться. Це не станеться за один день, але станеться.
Не потрібно свої відносини базувати на статевих відносинах, потрібно разом прямувати до Бога, разом шукати щастя в цьому процесі. Тоді все буде гаразд.

Єдине, чого варто просити у Господа – стати по-справжньому БЕЗКОРИСНИМ!

Догори
 ОфлайнПрофіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Юра - третій лишній
ПовідомленняДодано: 11.06.10 02:29 
Юра - знайди собі дівчину, і мороч голову одруженим своїм джентильменским "сексуальним сервісом". може вже проблема пропала, але в твоїй мові я бачу "пошук дірок в проблемі". дай собі спокій. хто знає що там на спаравді є в них в подружжі. як вона після шлюбу і в пдружжі просить про "секс допомогу", то їй десь твої християнські пошуки пради. буть мудрим - вона своє вибрала, не руйнуй своє майбутнє. Так можливо молодість вас пошарпала, але після сповіді ви маєте можливість бути святими. отож моя порада якщо взагалі вона потрібна - будть щасливий з дівчиною яка тебе любить і хоче жити з тобою в справжній сім-ї.
Радості!

Догори

Відповісти з цитатою  
Відображати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову темуВідповісти Сторінка 1 з 1   [ 10 повідомлень ]

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість

Ви можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі