Золочівські діти лікуватимуться у Чехії

0 246

ch070201Раз добром нагріте серце – вік не охолоне. Цю праведну істину завжди читаю у радісних очах керівника благодійного фонду «Милосердний самарянин» Ольги Стельмах, що діє у Золочеві при церкві блаженного Миколая Чарнецького, коли вона розповідає про людей, котрі приходять на допомогу дітям з особливими потребами. Вона аж світилась і цього разу під час зустрічі, яку зорганізував 7 лютого декан Золочівський УГКЦ і настоятель храму о. Михайло Сукмановськй. Бо материнське серце, як нічиє знає, який то невимовний біль – залишитись наодинці з дитям, приреченим на неповносправність.

ch070202Того дня до Золочева разом з консулом з гуманітарних питань Генерального консульства Чеської Республіки у Львові Мартіною Павлітовою прибули представник доброчинної чеської фундації Oliva (знаходиться біля Праги, заснована у 1896 році) – Віра Доусова та її чоловік Милослав, який допомагає своїй дружині як волонтер-бухгалтер. Вони привезли дітям з обмеженими можливостями інвалідні візки, ходунки та підгузники.

Під час зустрічі о. Михайло розповів про діяльність та нагальні потреби осіб, яких об’єднує «Милосердний самарянин», яких зараз є сорок двоє; провів екскурсію у парафіяльному будинку, де у планах – спеціальний басейн з підводними масажем та сауна, кімнати для зустрічей і спільних занять.

Віра Доусова зазначила, що ще у цьому році чеська фундація має змогу прийняти на лікування п’ятьох з найбільш потребуючих на цей час допомоги дітей. Для цього потрібен правильно встановлений діагноз і фахово підготовлені відповідні документи. Вона запевнила про наміри подальшої співпраці.

Галина МЕЛЬНИК

 

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Хресна дорога

Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02