Відслужилась панахида за Миротворця Ігоря Кіналя, що загинув у Косово

0 280

Панахида

«Блаженні Миротворці,
бо вони синами Божими назвуться»
(Мт. 5,9).

 

Минає вже друга річниця від загибелі у Косово нашого миротворця Ігоря Киналя. Тернополянин-миротворець Ігор Кіналь загинув у Косово у понеділок, 17 березня 2008 року. Ігор Кіналь, як заступник командира оперативного взводу Спеціального миротворчого підрозділу МВС України в Косово, разом із 66-ма військовими підрозділу, що складався з українців, брав участь в операції звільнення захопленої території та приміщення суду в північній частині м. Митровиця.

Під час спецоперації противники незалежності Косово обстріляли будинок поліцейської станції ООН та закидали територію гранатами. Поранення осколковою гранатою отримав також Ігор Кіналь. Від  них він і помер.

Склалася добра традиція для вшанування пам’яті загиблого миротворця — збиратися щороку на його могилі, аби помолитися за упокій його душі, пом’янути добрим словом рідну людину, доброго друга, співслуживця. Цього року разом зі співслуживцями із Золочева помолитись панахиду за упокій душі Ігоря приїхали колишній миротворець о. Михайло Сукмановський і о. д-н Юрій Галабуда.

Пам’ятаючи слова Спасителя «Ніхто більшої любови не має над ту, як хто свою душу поклав би за друзів своїх» (Ів. 15:13), можемо дивуватися із мужності Ігоря, який загинув захищаючи не свій народ чи землю, а загинув, щоб принести мир і спокій у чужій країні, чужому народу.

Вічна йому пам’ять!!!

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Хресна дорога

Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02