Відбулась робоча поїздка працівників благодійного фонду «Милосердний самарянин» до Чехії

0 295

Благодійний фонд «Милосердний самарянин для дітей з особливими потребами» функціонує в Золочеві вже понад 3 роки. Основна його мета – допомога дітям з особливими потребами. Сьогодні фонд займається підготовкою кваліфікованих кадрів, які в перспективі будуть залучені до роботи з дітьми з особливими потребами.

В рамках такої діяльності відбулась поїздка в Чеську республіку з метою набуття світового досвіду в цій галузі. Ця подорож відбувалась при підтримці партнерів «Милосердного самарянина» – чеського благодійного товариства «Карітас», який вже 20 років проводить організовану діяльність щодо соціальної адаптації людей з особливими потребами. Окрім соціальної, «Карітас» також проводить психологічну, частково фізичну та інші види реабілітації. Таку роботу можна було спостерігати у спеціалізованих майстернях та будинках, де соціальні працівники допомагають людям пристосуватись до умов життя. Маршрут подорожі передбачав відвідування центрів організованої роботи з допомоги людям з особливими потребами у таких містах як Зноймо, Брно, Нератов, Бланско, Оломоуц та ін. Тут була можливість спостерігати та перейняти досвід професійно поставленої роботи з людьми з особливими потребами.

На жаль, сьогодні в Україні не розвинутий даний напрям діяльності, але потреби суспільства в ньому дуже великі. Тому робота, яку зараз проводить «Милосердний самарянин» є безсумнівно актуальною та потрібною українському народу.

«Милосердний самарянин» висловлює велику вдячність людям, які брали участь у даній поїздці: керівнику групи, директору благодійного фонду «Милосердний самарянин для дітей з особливими потребами», декану УГКЦ у місті Золочеві о. Михайлу Сукмановському, Віталію та Лесі Будзівулам, що радо зголосилися надати транспортні послуги, семінаристу ІV курсу Львівської Духовної Семінарії Святого Духа Тарасу Жуковському, майбутнім працівникам фонду, соціальним робітникам Марії Ткаченко та Єсенії Савчук, студентці ІІІ курсу ЛДУФК за напрямком «Фізична реабілітація» Кулик Вікторії.

[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”user_album” uid=”samaritan.pp.ua” ualb=”5888475645664942433″ imgl=”fancybox” dltext=”Picasa” style=”wall” row=”4″ num=”14″ size=”320″ shadow=”1″ border=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1″]

© samaritan.pp.ua

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Хресна дорога

Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02