Відбулась чергова зустріч спільноти «Милосердний самарянин» з чеським консулом

0 123

21 січня спільнота золочівського храму Блаженного Миколая Чарнецького «Милосердний самарянин для дітей з особливими потребами» вітала гостей. З дружнім візитом підтримки і допомоги завітали консул з питань культури Генерального консульства Чеської Республіки у Львові Мартіна Павлітова та лікар-реабілітолог пані Катерина. Вони завжди з радістю допомагають дітям з особливими потребами. У п. Катерини є особлива місія – вона проводить адаптацію, допомагає жити людям в гармонії з собою і навколишнім світом. А також дає різні поради щодо лікування.

Зустріч була теплою та невимушеною, адже спілкувались люди, які знають потреби та особливості, а головне – розуміють можливості один одного.

Кожна дитина унікальна і потребує спеціального підходу. Як болить серце, коли бачиш перед собою дітей, об’єднаних інвалідністю в одному – бажанні оздоровитися!

В очах батьків, які привозять дітей з особливими потребами  до  церкви Блаженного Миколая Чарнецького, надія на те, що їхня кровинка тут пізнає щось нове, оздоровиться від тяжкої недуги, набереться снаги і оптимізму. Є всі підстави вірити, що саме так воно і станеться. Отець Михайло Сукмановський, наче батько великої і дружної родини, повсякчас клопочеться про всіх і все. Вже сьогодні він будує прекрасні плани щодо вдосконалення роботи нашого реабілітаційно-катехитичного центру, зокрема, про впровадження нових методів лікування дітей-інвалідів, будівництво басейну та його оснащення за сучасними вимогами.

Фізична недуга обмежує багатьох дітей у спілкуванні з однолітками, але серед них так багато здібних, талановитих осіб! Вечори, змагання, різноманітні зустрічі будуть для них дуже корисними.

Як же багато треба зробити в нашій країні, щоб ситуація змінилася на краще, щоб кожен відчував відповідальність за тих, кому потрібна допомога і доклав зусилля, щоб зробити їхнє життя щасливішим.

Діти з раннього віку повинні мати досвід спілкування з різними однолітками. Тоді їм не потрібна буде спеціальна адаптація. Якщо правильне ставлення будуть формувати і батьки в сім’ї, і діти відвідуватимуть нашу спільноту «Милосердний самарянин для дітей з особливими потребами», то цей процес проходитиме набагато простіше.

[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”user_album” uid=”charnetskyj” ualb=”5838426989427379665″ imgl=”fancybox” dltext=”Picasa” style=”wall” row=”4″ num=”14″ size=”320″ shadow=”1″ border=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1″]

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Хресна дорога

Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02