“Церква не стадіон, не цирк і не театр…”

0 71

verbaСвяткування Квітної неділі 28 березня зібрало велику кількість вірних у катедральному соборі святого Юра, що у Львові. Торжественну літургію очолив Високопреосвященніший Архиєпископ Ігор (Возьняк). У своєму слові до вірних, владика звернув увагу на те, що можливі різного роду причини та мотиви приходу до храму. Не виключеним є і людська неохота, чи незацікавленість Церквою, бо мовляв: „Церква не стадіон, не цирк і не театр, не дискотека, не кав’ярня і не мітинг…”

Однак, як наголосив владика Ігор, саме текст недільного Євангелія про воскреслого з мертвих Лазара та про в’їзд Господній в Єрусалим відкриває декілька важливих моментів нашого духовного життя. Серед них – розуміння того, що людина є приятелем Господнім на прикладі Лазара, що „людям властиво духовно помирати й оживати, тобто поповнювати гріхи, бути невірними Богові, а також каятися, перепрошувати Господа і ставатися Його приятелями”. Іншим є зосередження уваги на особі Ісуса Христа та Його служінні аж до смерті задля спасіння кожного.

Після завершення Божественної Літургії, владика Ігор звершив молитву на благословення лози та здійснив окроплення вербних галузок освяченою водою.

о. д-н. Олег Лука
Інформаційний Центр Львівської Архиєпархії

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Хресна дорога

Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02