«Прямування УГКЦ до патріархату і прагнення створення єдиної помісної Церкви не суперечать одне одному», – Глава УГКЦ

0 75

Прямування Української Греко-Католицької Церкви до патріархату і прагнення створення єдиної помісної Церкви – це речі, які не суперечать одна одній. Про це Предстоятель УГКЦ Блаженніший Святослав заявив у інтерв’ю «5 каналу». Він наголосив, що УГКЦ намагатиметься продовжувати екуменічний діалог «разом із нашими православними братами».

«Можу сказати, що за той неповний рік, який я очолюю Церкву, мені вдалося налагодити дружні й конструктивні відносини з усіма Православними Церквами, які діють в Україні. Можливо, це лише перший крок чи півкроку, але я сподіваюся, що цього, нового, року ці кроки продовжуватимуться. І в наших змаганнях до єдності ми продовжуватимемо молитися і думати про єдину помісну Церкву в Україні», – підкреслив Глава Церкви.

За його словами, рухаючись уперед, наша Церква розвивається. «Ми завжди говоримо, що кожна помісна Східна Церква у своєму розвитку крокує до патріархату, але ми також усвідомлюємо, що наш патріархат матиме екуменічний вимір. Отож, ми завжди намагатимемося крокувати разом, не зростати супроти когось, а зростати разом із усіма нашими братами у вірі, з якими нас набагато більше об’єднує, ніж відрізняє», – завершив Блаженніший Святослав.

 

Департамент інформації УГКЦ

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Хресна дорога

Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02