При парафії Миколая Чарнецького відбулась презентація свічкової майстерні

0 161

В п’ятницю, 23 травня, президент «Карітасу» міста Зноймо у Чеській республіці, пан Євген Адамек разом з делегацією відвідали та зробили дарунок у вигляді різного приладдя, парафіну та ін. для свічкової майстерні Благодійного фонду «Милосердний самарянин для дітей з особливими потребами», що діє при парафії блаженного Миколая Чарнецького міста Золочева.

Чеська організація «Карітас» вже 20 років проводить організовану діяльність щодо соціальної адаптації людей з особливими потребами. Окрім соціальної, також проводить психологічну, частково фізичну та інші види реабілітації.

Благодійний фонд «Милосердний самарянин для дітей з особливими потребами» функціонує в Золочеві вже понад 3 роки. Основна його мета – допомога дітям з особливими потребами. Співпраця нашого фонду із чеською організацією розпочалась в червні 2013 року.

Цього дня, відбулась презентація свічкової майстерні. Представники «Карітасу» провели майстер-клас для наших працівників і показали як виготовляти свічки.

Хотілось зазначити, що свічкова майстерня буде хорошим способом для реабілітації дітей, адже роблячи щось руками, дуже добре розвивається моторика, що є важливим фактором у реабілітації дітей з особливими потребами. На жаль, сьогодні в Україні не розвинутий даний напрям діяльності, але потреби суспільства в ньому дуже великі. Тому робота, яку зараз проводить «Милосердний самарянин» є безсумнівно актуальною та потрібною українському народу.

На цій події були присутні Генеральний консул Чеської республіки у Львові п. Мірослав Кліма, голова Золочівської районної ради Володимир Недзельський, голова райдержадміністрації Іван Стецюк та секретар міської ради Дмитро Колодка. Представники влади обіцяли підтримати проект та сприяти у його розвитку.

Президент Благодійного фонду «Милосердний самарянин для дітей з особливими потребами», декан Золочівський УГКЦ, о. Михайло Сукмановський висловив слова подяки п. Мірославу Кліма, п. Євгену Адамеку, усьому чеському народу за благодійні внески та усім людям, що брали участь у цьому проекті і завдяки яким відбулась презентація та відкриття свічкової майстерні та розказав про інші плани на майбутнє.

Вже наступного дня наші волонтери мали змогу, показати чого вони зуміли навчитись і що в них є велике бажання займатись цим, та навчати дітей з особливими потребами.

Як відомо, головне, щоб було бажання, все решта з Божою поміччю буде!

Запрошуємо кожного долучитися та зробити свій дарунок для майбутнього дітей з особливими потребами.

Прес-служба Благодійного фонду.

[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”user_album” uid=”charnetskyj” ualb=”6018347663425561041″ imgl=”fancybox” style=”wall” row=”5″ size=”220″ num=”25″ shadow=”1″ border=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” nocredit=”1″]

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Хресна дорога

Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02