Прочани церкви Миколая Чарнецького побували у Зарваниці

0 394

Історія Зарваниці пов’язана, як небо і земля, з чудотворною іконою Богоматері. Щодня та щоночі сюди прибувають тисячі прочан з України та всього світу, щоб помолитися перед образом Діви Марії, звернутися зі своїми радощами та печалями, надіями, доторкнутися болями та хворобами.

Цієї суботи, 17 листопада, на паломницький шлях стали парафіяни (Матері в молитві) та дорослий хор (кер. Лілія Купин) церкви Миколая Чарнецького УГКЦ.

Прибувши до Зарваниці, відвідали спочатку парафіяльну церкву Пресвятої Трійці, де відправили молобень біля чудотворної ікони та відспівали службу Божу, яку здійснив о. Степан Галай. А далі проща продовжилася в соборі Зарваницької Божої Матері, де відбувалася Архієрейська Літургія за участю митрополита Василія Семенюка. Опісля посвячення води за участю митрополита учасники поїздки відвідали багато чудотворних місць: храм хатина Божої Матері, каплицю об’явлення Богородиці, пройшли Хресною дорогою, котру провадив о. Степан.

Прочани церкви Миколая Чарнецького відвідали також “Український Єрусалим”, пройшовши ніби слідами Христа, бо на кожній із споруд є цитати з Біблії. Поряд із Гробом Господнім тут знаходиться Голгофа, Гетсиманський сад, святі Сходи, де молільники випрошують Божої допомоги на кожній сходинці, Вежа Давида із 62 сходинками, з котрої видно весь краєвид чудотворних місць, новозбудованих церков та пам’яток. Насамкінець побували біля джерела святої Анни, води якого оздоровлюють і душу, і тіло.
З почуттям великого духовного очищення, Божого благословення, прощення, з молитовними роздумами та піснями поверталися з “Українського Люрду”, де кожен пройшов Дорогою Правди і Життя, пережив хвилюючі духовні та життєві виміри, осмислив глибше духовне навернення в житті.

Висловлюємо щиру подяку за організацію прощі до Зарваниці отцю М. Сукмановському, декану Золочівського УГКЦ, о. Степану Галаю за духовне провадження та молитовну підтримку, Лілії Купин – керівнику дорослого хору церкви Миколая Чарнецького за прекрасний та молитовний спів, а також водію Г. Гайдару за послуги комфортабельним автобусом. Дякуємо усім!!!

Орест Козич

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02