Пісні і танці під однією «ПАРАСОЛЬКОЮ»

0 127

Золочівщина – поетичний і співочий край, адже маємо багато талантів, які прославляють свій край, своє місто, село далеко за їх межами. Одночасно шануємо і поважаємо гостей, які раді завітати до нас з добрим словом і гарною піснею, бо пам’ятаємо Кобзареві слова «… і чужому научайтесь, й свого не цурайтесь», а навчатися, як відомо, ніколи не пізно.

Нещодавно у приміщенні сесійного залу Золочівської районної ради відбувся концерт вихованців Тячівського (Закарпатська область) молодіжного відділення «Парасолька» (завідуюча Оксана Лукач, художній керівник Наталія Бокоч), яке є філією Вільшанського дитячого будинку – інтернату для дітей з особливими потребами. Повірте, хто хоч раз почув ці чудесні голоси і побачив запальні танці, не омине можливості знову одержати таке ж задоволення. Я вже наголошував, що у нас є свої дзвінкі та неповторні голоси, маємо свої народні танцювальні колективи, але побачене, і це підтвердять присутні: від голови районної ради Володимира Недзельського і заступника голови РДА Романа Сухецького до представників різних служб, що займаються дітьми та дорослими із вадами здоров’я, – такі самобутні перлини та самородки вже давно не були нашими гостями. А подарований концерт – не тільки популяризація закладу , який виходив – виростив дітей, не дав загубити віру у добро і тому має право на життя, але й підтвердження того, що й серед молодих людей з особливими потребами є свої таланти і вони ніколи не були і не будуть тягарем для держави. « Наш  колектив, – розповідає п. Оксана, – це молоді люди віком від 18 до 30 років, які, хоч і народились в різних куточках України, адже є вихідці з Чернівецької та Харківської областей, всі до одного – вихованці «Парасольки», яка їх прийняла, приголубила і прикрила від інколи такого жорстокого сьогодення».

– Такі дружні творчі візити, говорить декан Золочівський УГКЦ о. Михайло Сукмановський, – є надзвичайно корисними для молоді. До того ж, їх об’єднує не тільки спільна творчість, українська культура та мистецтво, а й спільне добродійництво.

Віктор Коваль

 

Центр «Парасолька» – є першим закладом на Україні, який створюється за Європейською схемою догляду за підлітками з особливими потребами.

Гості мали змогу ознайомитись з діяльністю Золочівського реабілітаційного центру благодійного фонду «Милосердний самарянин для дітей з особливими потребами», відвідали Золочівський замок. Також побували у церкві бл. Миколая Чарнецького УГКЦ, де гостей вітали декан Золочівський УГКЦ отець Михайло Сукмановський та віце-президент фонду – Ольга Стельмах.

Українська пісня, танець, молитва за Батьківщину у виконанні дітей з особливими потребами, вселили надію у серця присутніх, у краще майбутнє.

[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”user_album” uid=”charnetskyj” ualb=”6104089843665580721″ imgl=”fancybox” style=”wall” row=”5″ size=”320″ num=”15″ shadow=”1″ border=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” nocredit=”1″]

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Хресна дорога

Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02