Патріарх Філарет: Створити єдину Церкву в Україні заважає Москва

0 48

ArticleImages_35154_filaret5_wПатріарх Київський і всієї Руси-України Філарет вважає, що позиція Росії перешкоджає створенню єдиної помісної Православної Церкви в Україні. Про це він сказав на прес-конференції, повідомив 8 квітня прес-центр Київської Патріархії.

«Що заважає створити в Україні єдину Помісну Православну Церкву? Заважає Москва», – сказав Патріарх. На його думку, у створенні єдиної помісної УПЦ не зацікавлені як Російська Православна Церква, яка побоюється втратити значну кількість парафій і відчутного ослаблення свого впливу, так і влада Росії. «Якби Російська Церква не була так тісно пов’язана з державою, то не виконувала б її волю не заважала би Церкві в Україні об’єднатися і бути незалежною».

«Росія, як ви знаєте, спить і бачить Україну в складі нової імперії, нової держави, на чолі якої стоїть Москва», – сказав Патріарх Філарет. Він вважає, що домогтися входження України до складу такої держави Росія може тільки шляхом впливу через Церкву. Водночас, на його думку, в середовищі Українських Церков, зокрема серед керівництва Української Православної Церкви Московського Патріархату, є усвідомлення необхідності створення єдиної помісної Церкви.

При цьому він не зміг спрогнозувати, чи буде Президент Віктор Янукович сприяти міжцерковному діалогу, зазначивши, що позиція Президента щодо цього питання поки що не ясна.

http://www.risu.org.ua/

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Хресна дорога

Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02