Незабутні дні “Табору дітей Чарнецького”

0 320

Довгоочікуване літо – час канікул та відпочинку. Хтось відпочиває у бабусі в селі, хтось на морі або в Карпатах. Цього року група дітей церкви Миколая Чарнецького у складі 65 чоловік вирішила відпочити у християнському таборі, який тривав з 9 по 14 липня під керівництвом о. декана Михайла Сукмановського, о.Юрія Галабуди та о.Степана Галая.

= 1 день =

Табір розмістився на поляні біля лісу поблизу с. Руда Колтівська. Перший день в нас пройшов цікаво. Нас розділили на три вікові групи: старшу “Fire Friends”, середню “Пірати Бугу” і молодшу “Діти Сонця”, аніматорами яких були Анастасія Мартинишин, Єсенія Савчук та Марія Ткаченко. Вони знайомили дітей між собою та намагалися якнайскоріш нас згуртувати. Так перший день наблизився до вечора. Ввечері відбувся Молебень, який відправляв о.Юрій. Після молебня ми пішли куштувати смачну вечерю, яку приготували нам дівчата з пані Оксаною.

= 2 день =

Другого дня ми всі дружно встали на ранкову пробіжку, після пробіжки і руханки була Служба Божа, пізніше до нас завітали скаути наших золочівських куренів – Дмитро і Тарас. Вони вчили хлопців і дівчат в’язати різні вузли, вчили робити гамак, також зробили красиву капличку (без жодного цвяха!) з дерева, де кожного ранку ми збиралися на Службу Божу. Ми провели цей день дуже цікаво і дізнались багато нового. Неочікованою була нічна гроза, яка застала нас зненацька і підтопила наші палатки. Але ми не розгубилися, всі зібралися у великій армійській палатці і почали молитися, кожен допомагав один одному чим міг, не думаючи про себе, а про ближнього в першу чергу, щоб всім було тепло і комфортно.

= 3 день =

Після страшної грози до нас приїхали гості зі Львова: прекрасні, веселі дівчата-аніматори Леся, Юля, Марічка та Наталя. Вони проводили знайомство у вигляді ігор, показували нам як плести фенічки, що зацікавило не тільки дівчат, але й хлопців та ознайомили нас з мистецтвом орігамі. Пізніше ми грали в дуже цікаву і рухливу “Велику гру”. Нас розприділили по чотири команди в десять різних куточків лісу, на кожній з яких було завдання, яка команда скоріше впорається і виграє. Також грали різні ігри, в яких приймали участь усі бажаючі. Під вечір ми зібралися біля вогню, слухали музику і співали під милозвучні акорди гітари.

= 4 день =

День розпочався як завжди із зарядки, потім ми планували піти на празник до с. Опаки та нам завадив дощ, тому ми відслужили літургію тут у таборі. Після дощу ми знову грали у веселі ігри, хто плів фенічки, хто ходив по дрова, а хто готував обід. Після обіду ми відпочивали та грали в гру “Я бачу пиво” – надзвичайно весела гра на витривалість. Ввечері за традицією ми організували таборову дискотеку.

= 5 день =

Знову пробіжка, а за нею Служба Божа та сніданок. Опісля ми грали в “Мокру гру” з кульками, в яких була налита вода – це також дуже весела гра, від якої було багато позитивних емоцій. Табір не обійшовся без Містера та Міс табору, в якому перемогли Христина Жуковська та Андрій Галай. Випробування були дуже суворі: ми перевіряли вміння готувати, знання катехизму та вміння співати народні пісні… Ввечері ми готували шашлик який був ДУ-У-У-У-ЖЕ смачим, супроводжуючи його співом пісень біля вогню.

= 6 день =

День розпочався як завжди, о. Юрій будив всіх на ранкову пробіжку та Службу Божу. Після сніданку збирали свої речі, грали в ігри і прощалися з аніматорами, які подарували нам надзвичайно багато позитивних емоцій. Всі, сумуючи, залишали цей табір, тому що на стільки здружилися, що ніхто не хотів залишати його.

Ми щиро дякуємо о.Михайлу Сукмановському за фінансування та допомогу в організації табору і транспорту; о. Юрію Галабуді, який зробив все для того, щоб ці дні в тоборі були незабутніми. Дякуємо командиру в/ч А 1589 п. Юрію Приймаченку за військовий намет, який нам служив порятунком у негоду. Також дякуємо пані Оксані Деберній, яка допомагала в приготуванні їжі та була нашою скорою поміччю у всіх питаннях. Дякуємо всім, хто допомагав у організації і розбудові нашого таборового містечка: п. Григорію Гайдару, п. Руслану Стельмаху, п. Івану Ониськіву, п. Петру Брегідеру, п. Григорію Циці. Також дякуємо всім анімоторам і всім учасникам табору, які не злякались ні негоди, ні суворих умов табору. Велике Вам СПАСИБІ!

Підготувала і перебувала під впливом таборівських умов Наталя Кулішко

 

 

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Хресна дорога

Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02