Катехизм Католицької Церкви українською мовою on-line

0 1178

alt

Хоча друкована версія Катехизму Католицької Церкви (ККЦ) українською мовою вийшла ще у 2001 році, його електронний варіант став доступним тільки тепер. Він знаходиться за адресою http://www.catechismus.org.ua/
Наразі це бета-версія, тобто знаходиться у стадії тестування.

Навігація на сторінці здається досить зручною. Постійне поле ліворуч містить зміст книги з посиланнями на розділи, артикули та параграфи. Таким чином, у будь-який момент можна відкрити потрібне місце, не виконуючи зайвих дій – повернення на головну сторінку чи сторінку зі змістом, тощо. Електронна версія ККЦ також має пошук з можливістю додаткових налаштувань.

Друковане видання ККЦ супроводжувалось вступом Миколи Етеровича – тодішнього Апостольського нунція в Україні, в якому йшлось про значення цієї події для українців. Слова архиєпископа М. Етеровича актуальні і для інтернет-версії ККЦ, адже все більше і більше українців починають користуватись всесвітньою мережею:

«Видання Катехизму Католицької Церкви є важливою подією в духовному та культурному житті кожної країни. Особливе значення воно має для України – молодої держави, але древнього народу.

У духовному плані Катехизм дає змогу краще пізнати християнське таїнство і, отже, оживити віру Божого Народу. Катехизм, або компендіум католицького вчення, представляє правильно, органічно й систематизовано основні положення Святого Письма, Традиції та Вчительського уряду Церкви. Разом з тим він звернений до сучасної людини і несе їй проміння Одкровення, щоб освітити проблеми сьогодення і протистояти викликам нашого часу, різноманітним і часто не знаним раніше…»

+ Микола Етерович Апостольський Нунцій

http://www.credo-ua.org/

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Хресна дорога

Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02