Канікули з Богом — 2018

0 560

З 16 по 21 липня у с. Підгір’я, Золочівського р-ну відбувся літній християнський табір “Канікули з Богом” для дітей та молоді парафії храму бл.Миколая Чарнецького, дітей військових та для всіх бажаючих Золочівщини.

Вже близько восьми років поспіль  організовується християнський літній табір від парафії блаженного Миколая Чарнецького. Особливістю цього табору є те, що проходить він не на модерних відпочинкових базах, які обладнанні найсучаснішими засобами комунікації, але у звичайних палатках та спальниках, майже без електрики та мобільного зв’язку, а також з надзвичайно смачною польовою кухнею. Ще однією особливістю табору є кількість його учасників, адже цьогоріч усього було близько 160 учасників. Опікувались такою кількістю охочих близько 30 аніматорів із помічниками, 4 семінаристи, 2 священики та декілька військових для охорони.

Кожен день перебування у таборі був особливим, але зазвичай розпочинався він руханкою, яку проводили наші військові-охоронці. Після умивання та розминки щоденно молились Божественну Літургія під час якої також була нагода приступити до Таїнства Сповіді. Далі на дітей очікував смачний сніданок та праця у групках. Цьогорічною темою усього табору було “Запрошені на Царський бенкет” на основі притчі про весільний бенкет (Мт 22, 1-14). Під час праці у групках ми говорили про Божественну Літургію, як бенкет, який очікує праведників у Царстві Небесному. Після щоденних катехизацій діти мали чудову нагоду повправлятись у рукоділлі, адже для них було приготовлено багато цікавих майстер-класів. По обіді кожного дня була не менш цікава програма: ігри на командобудування від психолога, яка працює з військовими, естафети та велика гра, під час якої діти мали чудову нагоду дізнатись цікаві факти про своїх аніматорів. Одним із найбільших сюрпризів для усіх учасників табору був концерт у селі Підгір’я, де мали нагоду послухати народних пісень, потанцювати та весело провести час із зірками району: Ірина Лукаш, Володимир Посполіта, Маріанна Леськів, Катерина Тихонова, фольклорний колектив с. Підгір’я «Вербиченька» та члени спільноти «Милосердний Самарянин для дітей з особливими потребами». На концерті також побували представники департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОДА на чолі з директором департаменту Туркало М.В.  Кожного вечора біля спільної ватри співали пісні та бавились цікаві ігри. До нас також завітав практикуючий психолог і по сумісництву DJ Володимир Чупрін, який розповів про емоції, а у вечері провів дискотеку із авторськими треками.

За такою цікавою програмою діти прожили цілий тиждень на Канікулах з Богом. На завершення усім учасникам було вручено спеціально підготовлені футболки. Після Божественної Літургії та спільних фото усі роз’їхались по домівках з приємними спогадами та очікуваннями наступного табору.

Особлива подяка жертводавцям о. Михайлу Сукмановському, декану Золочівському за сприянням якого було організовано табір. о. Юрію Галабуді та о. Тарасу Жуковському, котрі перебували з нами під час цілого табору. За підтримку департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОДА , Навчальному центру Національної гвардії України 3007 та ЗСУ 146-му окремому ремонтно-відновлювальному полку, Бф «Карітас-Золочів УГКЦ» . Усім семінаристам та аніматорам з помічниками та всім хто спричинився до організації цього літнього християнсько відпочинку.

Михайло Кульпа

 

 

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Хресна дорога

Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02