ДИТЯЧИЙ САДОК, ЯК ВІДРІЗОК ЖИТТЄВОГО ШЛЯХУ ДЛЯ ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ПОТРЕБАМИ

0 210

У м. Золочеві відбувся семінар на тему: “Співпраця з дітьми із особливими потребами”

У актовому залі Золочівської ЗОШ №2 працівники дитячих садочків, педагоги, психологи та інші люди, які мають безпосереднє відношення до дітей із особливими потребами і працюють із ними мали семінар-навчання, яке проводили Оксана Вінярська, сімейний терапевт та соціальний педагог і Юлія Бойко, соціальний педагог, мама дитини з особливими потребами — спеціалістами в даній галузі.

ЦІЛІ СЕМІНАРУ:

– розповісти про особливості сім’ї, в якій виховується дитина з особливими потребами;

– розглянути можливості відвідування дитиною з особливими потребами загального дитячого садка;

– розглянути особливості поведінки неповносправної дитини та її вплив на спілкування дітей у групі;

– поміркувати, що означає відвідування дитячого садка для всіх “учасників процесу” – дітей з особливими потребами, їх здорових однолітків в групі, батьків і неповносправних , і здорових дітей та працівників дошкільної установи.

Учасники семінару дізналися про інклюзивну освіту, як ідеологію, що виключає будь-яку дискримінацію людини, забезпечує однакове ставлення до всіх людей і дає можливість створювати спеціальні умови для навчання і здобуття освіти дітям, які мають особливі освітні проблеми. Про інклюзивні підходи, які дають змогу таким дітям навчатися і досягати успіху, а також відкривають можливості до самореалізації. Також бесіда була про те, що відбувається з родинами, у яких народжуються діти із особливими потребами.

Отець Михайло Сукмановський зазначив, що ми не повинні відкидати таких дітей, а маємо розвивати дану справу для того, щоб забезпечити дітей із особливими потребами опікою. Також пригадав, що вже відбулися попередні зустрічі для батьків, які мають дітей з особливими потребами, а також зустрічі для сестер і братів, священників, педагогів.

Вклали значний внесок в цій організації семінарів БФ “Милосердний самарянин для дітей з особливими потребами” та підтримка фінансовою допомогою Швейцарської асоціації “Парасолька”.

О.Сукмановська

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Хресна дорога

Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02