Бути частинкою чогось величного

0 185

z13 листопада 2013 р.Б. у Львові відбувся Ювілейний з’їзд молоді.  Нагодою стало святкування 80-річчя першого З’їзду молоді під гаслом “Українська молодь – Христові”, який з ініціативи Андрея Шептицького відбувся у 1933-му. Участь у цьому заході також взяла наша спільнота «Молодь Чарнецького» разом з о. Юрієм Галабудою.

Розпочалось святкування з Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолив Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор Возняк. Літургія відбулася в Архикатедральному соборі святого Юра.

Після літургії всі учасники з’їзду мали змогу зробити спільну фотографію з Митрополитом Ігорем та священиками, які брали участь у з’їзді.

Зробивши фото, молодь рушила від собору св. Юра до І корпусу Національного університету «Львівська політехніка», де згодом відбулася урочиста академія та концерт за участі Олександра Божика, Тараса Курчика, Оксани Мухи, Софії Федини, чоловічого октету «Орфей» та тріо «Новий час».

Будучи присутнім на цьому з’їзді, йдучи разом вулицями Львова, співаючи пісню «О спомагай нас, Діво Маріє», відчуваєш себе частинкою важливого і величного. Це так приємно усвідомлювати, що ти один з тих, хто зараз тут разом. Розумієш, що це насправді так важливо в твоєму житті, і що без цього ти ніхто і тобі нікуди прийти, а тут тебе кожен зрозуміє і підтримає!

Блаженніший Святослав у відеозверненні сказав: «З’їзд є закликом почути і сьогодні голос Митрополита Андрея Шептицького, Мойсея українського народу, заклик до справжньої любові, любові Бога і своєї Батьківщини, заклик до активного християнського життя. Нехай оцей заклик великого Андрея послужить для вас дороговказом на майбутнє!»

Марта Польова

Фотозвіт у ВКонтакте

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Хресна дорога

Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02