Остаточна відповідь угрупованню Догнала

0 146

«Як Янній та Ямврій противились були Мойсеєві, так ці противляться правді, – люди зіпсованого розуму та неправдивої віри. Але вони не підуть далі, бо їхнє безумство всім стане явним, як і отих було» (2 Тим 3, 8-9).

Предорогоцінні Ричарде, Василю, Роберте й Антоніне!

На ваші чергові пасквілі можна би було і не відповідати. Бо провадити будь-яку дискусію з Вами не має жодного смислу. Адже на аргументи ви відповідаєте бездоказовими твердженнями про «єресі» Блаженнішого Патріарха кардинала Любомира Гузара та черговою порцією очорнень. На аргументи ви відповідаєте спробою не аргументувати свою позицію, а морально дискваліфікувати того, хто звернув увагу на ваші помилки. Причому все, що ви пробуєте виставити проти мене, є не більше, ніж вигадки вашої хворобливої уяви.

Аргументуючи своє вчення про прийняття Богородиці до своєї особистості як нового серця, ви не удостоюєтеся навести жоднуої цитати, жодного аргументу, а лише бездоказово твердите, що це є Церковною традицією. Верхом вашого лицемір'я є покликання на енцикліку блаженної пам'яті слуги Божого благопокійного папи Івана-Павла ІІ «Redemptoris Mater», якого ви ж таки проголосили єретиком! Хоча, навіть покликаючись на цю енцикліку, ви не наводите конкретної цитати, як рівно ж не подаєте твору, з якого нібито походить нібито цитата св.Амброзія.

Вибачайте, предорогоцінні, але на фоні вашого махання академічними титулами виглядаєте, направду, смішно.

Все ж таки, щиро дякую вам за вашого останнього листа від 12.10.2009р., адресованого мені, як рівно ж і за останній пасквіль під назвою «Антихристовський дух газети «Мета» від 14.10.2009 р.. Ви, можливо, самі того не бажаючи, відкрили мені джерело тих очорнень, з якими доводилося останніх три-чотири роки стикатись. Тим джерелом виявилось ваше угруповання. Ті самі неправдиві звинувачення, ті самі очорнення…

Пишучи свій пасквіль проти «Мети», ви вдаєтеся до явної брехні, що мої твердження є бездоказовими. Ви отримали мого листа з додатками, який в «Меті» опублікований без додатків. І прекрасно знаєте, що в цих додатках і є аргументи моїх тверджень. Додатки ж є доступними в інтернеті на сайтах: http://www.christusimperat.org/ , http://www.olha-church.org.ua/site/ , http://charnetskyj.org.ua/ .

Я розумію, чим викликаний той шквал очорнень і бруду, який ви спрямували в мою адресу. Ви боїтесь. Боїтесь, що ваша облуда скоро стане всім ясною, ви боїтесь аргументів. Боїтесь, що коли християнський люд побачить, ким ви насправді є, то відвернеться від вас. І ваше зваблення стане неефективним.

Можна би було довго і багато розповідати про ваші вчинки, далеко не християнські, про задурманених вами людей, яких ви без жодних скрупул використовуєте у своїх меркантильних інтересах, про дуже багато інших речей. І говорити про це можна би було на рівні аргументів і конкретних фактів, які можна юридично довести. Це не ваші «аргументи»- висмоктані з пальця, а реальні факти. Але навіть така критика означала би опуститися до вашого рівня – рівня бульварної преси. А цього не хочу. Вважаю, що така поведінка була би не християнською, а, окрім того, принизила би мене самого.

Це моя остаточна відповідь вам. На ваші очорнення і брехню я не збираюся відповідати.

Якщо на дотик Божої ласки ви направду відкриєте свої серця та навернетеся, то я готовий допомогти вам, так як допоміг вже не одній особі вирватися з лабет облуди догналізму. А до того часу залишатимуся вірним наказу святого апостола Павла: «Таких уникай» (2 Тим 3, 5с).

Залишаючись у молитві за ваше та зваблених вами людей навернення,

О. Орест-Дмитро Вільчинський, священик Львівської Архиєпархії УГКЦ

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Хресна дорога

Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02