«Найперша мета Церкви – донести благовіст Євангелія до кожної людини», – Блаженніший Святослав в інтерв’ю радіо «Свобода»

0 166

bl_svyatoslav.jpg «Найперша мета Церкви – це донести благовіст Євангелія до кожної людини, до якої нас Господь Бог посилає, в такий спосіб, щоб та людина могла то Євангеліє зрозуміти, його сприйняти і ним жити». Про це в інтерв’ю радіо «Свобода» сказав Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав.

На думку Предстоятеля Церкви, сьогодні великий виклик інкультурації цій благовісті Євангельської стоїть перед Церквою не лише в тих культурах, в яких сьогодні УГКЦ живе поза межами України, але так само і в Україні.

«Ми бачимо, як надзвичайно швидко відбуваються різні культурні зміни. Люди по-іншому починають мислити. Змінюється спосіб життя. І це є нормально, і це є природно, тому що і народ, і держава, і світ розвиваються. Але ми мусимо весь час шукати той найкращий спосіб, найкращі слова, найкращий вид нашого служіння для того, щоб цей благовіст Євангельський, це слово життя вічного, до кожного українця ми сьогодні змогли донести», – підкреслив Глава УГКЦ.

«Очевидно, що ми будемо зростати і розбудовуватися. І найперше шукатимемо можливість дати повноцінну і усесторонню пастирську опіку тим нашим вірним, які, можливо, ще сьогодні її не мають. А так само будемо завжди відкриті і дуже відважно голосити слово Євангеліє тим, які ще сьогодні не належать до жодної Церкви», – сказав Блаженніший Святослав.

У відповідь на запитання радіо «Свобода», як новий Глава Церкви планує вибудовувати взаємини з українською владою у контексті сьогоднішнього стану церковно-державної політики, Предстоятель УГКЦ зазначив, що особисто намагатиметься створювати нагоди для спілкування. «Часами, коли бракує спілкування, то, очевидно, дуже легко можна випасти з поля зору тої чи іншої політичної особи. А ми мусимо з нашого боку бути завжди готові і відкриті до такого спілкування», – зауважив Блаженніший Святослав.

На запитання стосовно розбудови взаємин із Українською Православною Церквою Київського Патріархату Глава УГКЦ відповів, що греко-католики завжди солідаризувалися і будуть солідаризуватися з основними братами православними Київського патріархату, а з іншого боку, Церква буде намагатися простягати руку до всіх інших православних церков, які існують в Україні. «Історія нашої Церкви була такою, що ми завжди були посередниками між роз’єднаними. І, я думаю, що це покликання, такого посередника, ми можемо дуже успішно виконувати і теж в тій конфесійній ситуації, яка склалася сьогодні в Україні», – наголосив Предстоятель УГКЦ.

Блаженніший Святослав визнав, що консультації, які тривають між Римським престолом та Московським патріархатом стосовно перспектив УГКЦ є природними і зрозумілими. У той самий час Глава Церкви підкреслив, що УГКЦ повинна правильно позиціонуватися у всіх тих процесах, які діються:  «Найперше ми будемо завжди хотіти бути учасниками таких процесів, щоб коли, наприклад, мова йде про нас, ми були не об’єктами, а суб’єктами такого діалогу», – зазначив Блаженніший Святослав.

На думку Предстоятеля Церкви, УГКЦ сьогодні є глобальною Церквою, яка існує дуже далеко поза межами Галичини. Широке висвітлення засобами масової інформації в Україні ходу виборів нового Глави Церкви засвідчило, що «ми сьогодні є дуже цікавою і промовистою Церквою для всього українського народу, навіть незалежно від конфесійної ідентифікації і незалежно від тої чи іншої особи», – зазначив ово поставлений Першоієрарх Церкви в інтерв’ю директору Української служби радіо «Свобода».

 

Департамент інформації УГКЦ

<

p style=”text-align: right;”>http://www.ugcc.org.ua/

Схожі публікації

Залишити відповідь

Youtube


Хресна дорога

Контакти

м.Золочів Львівської обл.
вул.Шашкевича, 87
padre.mykhaylo@gmail.com
+38 096 956 06 02